Mischantus giganteus pc10

Mischantus giganteus pc10

Cod: 90MI0002 Produsul nu mai este disponibil

Descriere

Popularitatea orhideei Miltonia este in crestere rapida, in parte multumita dezvoltarii tehnicilor de realizare a hibrizilor, astfel producandu-se cantitati mai mari de flori. Datorita formei familiare si a desenelor de pe petale, orhidea Miltonia este deseori numita orhidea panseluta. Florile au culori vii si apar din abundenta. Desi multe din ele dureaza chiar si o luna, perioada de inflorire este la fel de scurta ca la o floare taiata, obisnuita. Orhideea Miltonia poate fi cultivata cu usurinta in casa sau in sera. In mod normal, Miltonia infloreste primavara sau toamna.Cultivare si ingrijireMiltonia are nevoie de lumina difuza pentru a inflori; asta include si expunerea la putin soare (dar nu direct) timp de 2 ore pe zi. Pe vreme foarte calduroasa, trebuie sa ii oferiti orhideei atata umbra incat frunzele sa fie reci la atingere. Daca cresteti planta in casa, oferiti-i lumina filtrata (asezati-o la pervaz, in spatele unei perdele), din aprilie pana in septembrie. Orhideea este o planta potrivita pentru sere, atata timp cat este asezata la umbra si beneficiaza de o buna circulatie a aerului.Un fertilizator bun este cel bogat in nitrogen (25-9-9), care poate fi folosit pe toata perioada anului, intr-o concentratie de 1 lingurita la 3,7 l de apa. Fertilizarea se face aproximativ de doua ori pe luna sau atunci cand apar lastari noi.Miltonia trebuie transplantata intr-un nou ghiveci la fiecare doi ani sau atunci cand ghiveciul sau vasul in care o tineti incepe sa se strice sau sa devina neincapator
TemperaturaTemperatura ideala in timpul zilei este de 21-29 grade Celsius, iar noaptea de 12-18 C. Pe timpul verii, orhideea se dezvolta mai rapid daca este tinuta intr-o temperatura de 26 grade Celsius. Temperaturile extreme sunt tolerate din cand in cand, atata timp cat situatia nu se prelungeste. Atata timp cat temperatura ramane in limitele rezonabile, veti avea o orhidee sanatoasa
InmultireInmultirea se face prin separarea tufelor in momentul transplantarii, cand pseudobulbii tineri au tendinta sa se formeze in afara ghiveciului.
UdareCompostul nu trebuie lasat niciodata sa se usuce complet, iar vara planta trebuie udata mai abundent, de doua ori pe saptamana si tratata la fiecare doua saptamani cu o substanta fertilizatoare. Asigurati-va ca pamantul este bine udat inainte de a adauga fertilizatorul, pentru a nu se face acumulari de saruri (acestea dauneaza radacinilor). In functie de temperatura, orhideea MIltonia trebuie udata de doua ori pe saptamana, cu grija sa nu lasati apa sa se adune pe frunze sau in locul in care acestea se unesc cu tulpina, situatie care va duce la putrezirea plantei. Udati planta dimineata devreme si lasati pamantul sa se usuce pana la venirea noptii. Iarna se uda numai o data pe saptamana.
Boli si daunatoriDaunatorii obisnuiti la orhideea Miltonia sunt puricii plantelor, acarienii sau micii paienjeni rosii si musculitele verzi. Pentru combaterea lor folositi un insecticid cumparat de la magazin, pe care sa il aplicati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Produse recomandate