Ranunculus mix p10 h25 piciorul cocosului

Ranunculus mix p10 h25 piciorul cocosului

Cod: 90RA0010 Produsul nu mai este disponibil

Descriere

Mai putin cunoscuta la noi, Ranunculus este o planta perena de talie mijlocie (20-60 cm in functie de soi), des raspandita in zonele umede din pajistile montane, in locurile mlastinoase si pe malurile apelor. Denumirea populara a plantei - Piciorul cocosului - este reprezentativa pentru aspectul ei: radacina ramificata si ingrosata, numita grifa, seamana cu o gheara de cocos. Planta are o tulpina erecta de 20 - 25 cm., avand la baza stoloni culcati. Frunzele, in special cele de la baza sunt ovale, trifidate, cu un petiol lung, dispuse in forma de rozeta. Din ele se ridica o tulpina florifera. Florile, asemenatoare celor de trandafiri, prezinta o simetrie actinomorfa si sunt hermafrodite. Aceastea sunt diferit colorate, in functie de specie: rosu, roz, oranj, insa, de obicei, sunt de culoare galben-stralucitor. Pot fi formate dintr-un singur rand de petale sau din mai multe, dese. Ranunculus infloreste esalonat, din mai pana la inceputul lunii iulie.Cultivare si ingrijireDupa trecerea florilor si uscarea plantei, grifele se scot din pamant, se curata, se lasa sa se zvante si se stratifica in nisip uscat, in vederea inmultirii. Pana in luna octombrie, cand se planteaza, acestea se pastreaza in incaperi racoroase. Distanta recomandata de plantare a grifelor este de 20-25 cm.; se aseaza cu gheara in jos, in gropi mici, facute cu sapaliga, la o adancime de 4-5 cm.; pentru a evita inghetul se acopera cu un strat de paie sau de frunze semidescompuse, cu o grosime de 3-4 cm.

TemperaturaPentru a inflori bogat trebuie sa stea in plin soare. Rezista pana la temperaturi de - 10 gr. C. Temperatura ideala pentru aceasta planta este 26 grade C.

InmultireSe inmulteste prin seminte si cormi. Semintele se seamana in sol usor pe baza de turba la sfarsitul iernii. Germineaza in 20-30 zile la o temperatura de 22-24 grade C.

UdareSe uda cu regularitate, astfel ca pamantul sa nu fie uscat niciodata. Udarile se raresc cand frunzele se ingalbenesc. Nu se mai uda in perioada de repaus.
Boli si daunatoriPlanta este atacata de afide

Produse recomandate