VEDETA LUNII IUNIE !!

 

VEDETELE LUNII IUNIE:

 

Ghivece Lechuza “Diamante Premium” si Anthurium -“Pasarea Flamingo”

In luna iunie City Garden va ofera ghivecele Lechuza “Diamante Premium” la pachet cu una din cele mai frumoase plante de interior: Anthurium sau “Pasarea Flamingo”

alt


ANTHURIUM sau "PASAREA FLAMINGO"

alt

 

Numita si Pasarea Flamingo datorita asemanarii formei si culorii cu pasarea respectiva, Anthurium este o tropicala epifita, o planta perena cu crestere in forma de tufa, de 70-80 cm inaltime.

Frunzele sunt lucioase, cordiforme, cu petiol lung, florile fiind mici, carnoase, dispuse strans in spic cu aspect de deget, colorat alb, galbui sau rosu. Aceasta inflorescenta e protejata de o spata (frunza modificata), colorata in rosu, alb, roz. Aceasta spata seamana cu o petala si e foarte decorativa.

Epifitele traiesc in general pe straturile groase de muschi sau pe depunerile de materie organica in diferite stadii de descompunere, care se stabilizeaza in scorburile arborilor tropicali, intre ramificatiile groase ale acestora, pe trunchiuri degradate sau la sol.

In consecinta, epifitele au nevoie de un sol foarte afanat, aerat, usor penetrabil, reavan in cea mai mare parte a anului si cu o oarecare aciditate.

Ghiveciul pentru cultura nu trebuie sa fie prea mare ca volum si este de preferat unul mai putin inalt, dar mai lat, cu orificii mari si numeroase de evacuare a apei.

Vara veti aseza vasul pe un suport deasupra unei tavi cu apa, fara posibilitatea acesteia de a se infiltra in sol, ci numai de a se obtine o atmosfera vaporoasa. Anthurium solicita vara udari periodice abundente, dar cu perioaea de respiro intre ele. Udati numai atunci cand solul se usuca superficial la suprafata.

Pulverizarile sunt benefice pe frunze (dar cat mai rar pe flori), cu apa la temperatura camerei. Apa dura, cu un continut mare in saruri de calciu, provoaca patarea inestetica a frunzelor, iar apa rece genereaza aparitia unor boli foliare - necrozari si patari brun-cafenii. Plantele sunt receptive la fertilizari foliare si la sol, aplicate numai in perioada de vara.

Insolatia directa, ca si temperatura prelungita mai scazuta de 10 grade Celsius sunt de regula fatale pentru Anthurium, iar in cazul unor afectiuni incipiente provocate de unul din acesti factori, plantele se refac totusi cu greu si in timp indelungat.

Transplantarea se face la sfarsitul verii-toamna, cand se poate realiza si despartirea tufelor pentru inmultire. Pentru mentinerea umiditatii, baza tulpinii, radacinile care ies la suprafata se pot inveli cu muschi de turba.

Temperatura optima de vegetate a plantelor in timpul iernii este de circa 18 grade Celsius.

Hrana din sol se poate suplimenta in perioada primavara-vara cu solutii nutritive pentru plante cu flori sau pentru plante acidofile.

GHIVECELE LECHUZA

 

alt

Lechuza este un renumit producator german de ghivece si vaze decorative. Ghivecele create de ei permit apei sa circule la fel ca in natura. Rezultatul, radacinile plantelor nu vor putrezi in apa statuta.
 

Cum functioneaza sistemul de irigatie:
Indiferent daca pleci intr-o calatorie pentru cateva zile sau pur si simplu nu iti gasesti timp si pentru ingrijirea plantelor tale, Lechuza este pregatita sa aibe grija de ele. De fapt, Lechuza poate avea grija de plantele tale pana la 12 saptamani oferindu-le cantitatea ideala de apa si ingrasamant de care au nevoie pentru a fii sanatoase.

Tot ce trebuie sa faci este sa umpli rezervorul pentru apa, iar planta isi va lua singura apa. Indicatorul de nivel iti va spune cand este timpul sa reumpli rezervorul.

Stilul elegant, designul minimalist confera ghivecelor Lechuza aspectul atat de potrivit diverselor stiluri. Confectionate din plastic, sunt disponibile in diferite finisaje si culori.

Vopsea de inalta calitate pentru un aspect de ceramice sau metalice solid-colorate, cu o suprafata neteda sau atractiv texturata , ghivecele Lechuza aduc un accent de stil potrivindu-se discret in toate mediile si oferind o varietate de posibilitati de proiectare pentru casa , gradina si biroul tau.

Termenul lor de valabilitate, rezistenta la UV si la inghet adauga la versatilitatea acestor ghivece.Ghivecele Lechuza sunt dotate cu preaplin si dop de scurgere si sunt excelente pentru utilizarea in aer liber. Trebuie doar sa scoateti mufa rosie de scurgere, apa in exces dupa ploi abundente se va scurge si astfel plantele nu vor risca sa fie udate mai mult decat este necesar.


 

Warning: gzdecode(): data error in /home/rpet0097/public_html/_citygarden.ro/beta/templates_c/%%7A^7A6^7A6EFDCE%%articol.html.php(1) : runtime-created function(1) : eval()'d code on line 29