Citygarden.ro este un magazin online specializat ce va ofera solutii profesionale pentru amenajarea spatiilor verzi si a gradinilor dar si a spatiilor interioare. Astazi va prezentam cateva plante cu flori disponibile permanent, ce pot fi achizitionate direct din site, la orice ora, si care vor ajunge foarte rapid in orice colt al tarii. Plantele cu flori sunt o excelenta alegere pentru a va umple casa de culoare si parfum.

Avem disponibile violete de Africa, orhidee spectaculoase, crini ai pacii minunati, plante flamingo de o frumusete nemaintalnita, sau pasarea paradisului, al carui nume ne scuteste de a-i adauga orice alt adjectiv. Toate plantele de la CityGarden sunt atent selectionate, calitatea lor fiind de netagaduit. Alege acum una dintre plantele cu flori disponibila in aceasta categorie pentru a va face cel mai frumos cadou!

Saintpaulia (Violeta de Africa)

Saintpaulia, cunoscuta ca Violeta de Africa sau Violeta de Parma, este o planta care poarta numele baronului german Walter von Saint Paul-Illaire, un fost guvernator al unei provincii din Africa la sfarșitul secolului al XIX-lea. Planta a fost remarcata de logodnica acestuia si trimisa in Germania de unde, mai apoi, s-a raspandit in toata lumea.

Genul Saintpaulia cuprinde aproximativ zece  specii și circa opt sute de soiuri care se diferentiaza intre ele prin forma frunzelor, a florilor si prin culoare. Ea se inmulteste prin seminte sau prn despartirea butasilor de frunze.

Saintpaulia

La CityGarden  aveti oportunitatea de a achizitiona direct plante cu flori de ghiveci la un pret mai mult decat potrivit. Saintpaulia reprezinta o solutie excelenta ca planta de apartament datorita dimensiunilor pitice. Ea poate fi asezata direct pe pervazul geamului, neavand nevoie de intretinere atenta daca ii sunt asifurate conditii constante de temperatura (17-25ºC), umiditate si lumina (trebuie ferita de razele directe ale Soarelui). Lumina naturala poate fi suplinita de lumina artificiala (tuburi fluorescente sau neoane, amplasate in apropierea plantei).

Saintpaulia

Violeta de Africa este caracterizata de frunze rotunde, carnoase, amplasate in forma de rozeta, si de flori viu colorate. Ea se aseaza intr-un ghiveci mic pentru ca inradacinarea sa se faca rapid. Ghiveciul trebuie sa aiba gauri de scurgere si farfurie pentru ca planta sa nu retina apa in exces, care i-ar dauna. Udarea excesiva produce mucegairea frunzelor si a solului. De asemenea, trebuie udata cu apa la temperatura camerei. Udarea cu apa prea rece este periculoasa.

Strelitzia Reginae (Pasarea Paradisului)

Strelitzia Reginae este o planta de interior de o frumusete aparte. Tocmai datorita aspectului special este denumita popular Pasarea Paradisului. Ca si Saintpaulia ea este originara de pe continentul negru, mai exact din Africa de Sud. Acolo poarta denumirea de floarea macara. Strelitzia Reginae a fost aclimatizata cu succes in toate regiunile cu clima potrivita.

Strelitzia Reginae

Strelitzia uimeste prin forma unica a florilor, asemanatoare cu capul pasarii paradisului, viu colorate in portocaliu si albastru. O alta caracteristica este data de frunzele ovale si lungi. Reprezinta o solutie de luat in seama pentru inviorarea oricarei locuinte cu ajutorul unor plante cu flori.

Strelitzia Reginae

Strelitzia Reginae se ingrijeste foarte usor. Se dezvolta bine in semiumbra (este recomandat sa fie asezata intr-un loc in care primeste lumina Soarelui timp de cateva ore) dar trebuie fertilizata destul de des. Udarea nu trebuie facuta des ea rezistand destul de bine lipsei apei. In schimb frigul ii poate dauna. Pentru o dezvoltare normala temperatura camerei nu trebuie sa scada sub 10 grade, desi au fost cazuri semnalate in care aceasta planta a rezistat si la temperaturi mai scazute pentru o scurta perioada de timp.

Anthurium (planta Flamingo)

Anthurium sau planta flamingo este o floare de culoare roșu aprins, roz sau alb, endemică zonelor tropicale. Este o planta decorativa prin florile extrem de delicate. Acestea sunt protejate de o frunza modificata carnoasa. Originile plantei se gasesc pe continetul sud-american. Pentru a crește această floare în apartamente este indicat să ținem seama de condițiile de mediu care îi sunt prielnice. Floarea are un aspect ornamental deosebit, fiind formată dintr-o cupă lucioasă, în culori aprinse, și un pistil galben-verzui. Deoarece floarea crește în mod natural pe solul pădurilor tropicale, unde există un strat gros de frunze moarte, aceasta are nevoie de un sol acid și bine afânat. Este bine să acoperim suprafața solului cu frunze pentru a menține un nivel optim de umezeală și a crea nutrienți naturali plantei.

Anthurium

Lumina de care are nevoie floarea nu trebuie să fie directă. Deoarece trăiește la nivelul solului, aceasta stă de regulă la umbra copacilor, fiind adaptată pentru un nivel redus de lumină. Lumina puternică produce arsuri frunzelor, de aceea este indicat să o ținem în locuri ferite. Excepție fac zilele înnorate. când putem să punem floarea la geam.

Nu este indicat să ținem ghiveciul pe balcon sau pe terase deschise, unde există curenți de aer. Florii îi priește un nivel de umiditate constant, astfel că aerul care circulă îi disturbă mecanismele de supraviețuire. Temperatura ideală este de 18-22 de grade, de preferință menținută cât mai constant.

Anthurium

Atentie!!! Nu lasati copiii sa se joace cu planta Flamingo deoarece contine substante toxice care le pot provoca iritatii.

O adevărată încântare vizuală, floarea flamingo poate fi găsită într-o multitudine de culori și nuanțe, care înviorează orice încăpere ternă.

Aeschynanthus Mona Lisa (Planta ruj)

Aceasta este o alta planta originara din regiuni tropicale, de aceasta data continentul din care s-a raspandit fiind Asia. Spre deosebire de plantele de mai sus aceasta nu creste pe sol ci este o planta agatatoare. Ca toate plantele de acest tip este catacterizata prin tulpini lungi, cu frunze eliptice, tari si carnoase, de un verde foarte inchis. Ceea ce ne-a facut insa sa o includem aici, intre aceste plante cu flori disponibile permanent, este numarul mare de flori spectaculoase care uimesc prin culoarea rosie – portocalie.

Aeschynanthus

Planta Aeschynanthus este destul de dificil de cultivat. Ea are nevoie de foarte multa lumina si apa. Udarea se face insa treptat, vara, cand temperaturile sunt mari avand nevoie din ce in ce mai mult de apa. Acum este momentul in care o veti uda chiar si in fiecare zi. In ceea ce priveste lumina, chiar daca am spus ca are nevoie de aceasta pentru o dezvoltare sanatoasa, se va evita expunerea pentru periode lungi direct sub razele solare. O temperatura constanta intre 20 – 26 de grade Celsius este ceea ce iubeste cel mai tare.

Aeschynanthus

In anotimpul rece Aeschynanthus are nevoie de odihna. Iata de ce se recomanda mutarea intr-un loc cu lumina suficienta si la o temperatura constanta. Tot acum vom rari ritmul udarilor.

Spathiphyllum (Crinul Pacii)

Spathiphyllum sau Crinul pacii este o planta tropicala de interior pe care v-o recomandam cu drag deoarece este foarte usor de crescut. Fiind nepretentioasa ea poate fi depozitata si in locuri iluminate mai slab. Crinul pacii are frunzele mereu verzi, cu un aspect cerat si face flori minunate care simbolizeaza puritatea, inocenta si pacea, de aceea este recomandat ca floare de interior.

Spathiphyllum

Ea se va ingriji de calitatea aerului eliminand oxigen in locul dioxidului de carbon pe care il preia. Cei care isi mobileaza locuinta cu plante cu flori, printre care si acest Crin al pacii, vor reusi sa ramana tot timpul concentrati asupra sarcinilor de indeplinit.

Spathiphyllum

Spathiphyllum iubeste sa stea in incaperi luminoase asta neinsemnand insa ca trebuie amplasata in bataia soarelui. Mai degraba se va dezvolta mai bine in incaperi luminate mai slab. Ea uimeste prin florile albe de forma unor flacari. Crinul Pacii se simte excelent in acelsi interval prezentat pentru planta de mai sus,de 20-26 grade Celsius in anotimpul calduros. Cand este mai rece el se simte bine si la 14-16 grade.

Orhideea

Orhideea este recunoscută ca o floare specială, destinată celor care doresc să-și înobileze casa. Este perfectă ca plantă de apartament, deoarece rezistă foarte multă vreme, are nevoie de câteva condiții ușor de îndeplinit pentru a înflori și va fi cel mai frumos obiect de decor din orice încăpere.

Lumina este primul factor important de care trebuie să ținem cont. Orhideea are nevoie de lumină, de preferință solară, însă nu lumină directă. Dacă este expusă la soare, vom putea observa pete negre pe suprafața frunzelor și îngălbenirea acestora. De asemenea, dacă frunzele sunt de culoare verde închis înseamnă că floarea nu beneficiază de suficientă lumină. Un indicator al aportului optim de lumină îl reprezintă culoarea verde deschis a frunzelor.

Apa și umiditate joacă roluri cruciale în privința dezvoltării plantei de orhidee. Orhideea se udă de regulă o dată pe săptămână. Putem verifica dacă floarea are nevoie de aport de apă atingând cu degetul solul, dacă este uscat vom adăuga apă până când începe să picure pe cealaltă parte a vasului. Temperatura apei trebuie să fie la valoarea din cameră, și nu sub 10 grade celsius, deoarece risăm ca rădăcinile să moară. Pentru asigurarea unui nivel propice de umiditate este indicat să punem vasul deapupra unei tăvițe cu pietre ceramice în care turnăm apă până la acoperim. Vasul cu orhidee, însă, nu trebuie să atingă apa sub nici o formă, astfel că îl vom pune pe un suport special pentru a evita contactul direct al rădăcinilor cu apa.

Vasul în care ținem orhideea trebuie să fie transparent, cu găuri măricele pe partea opusă. Rădăcinile au nevoie de lumină pentru a se dezvolta cum trebuie, iar într-un vas cu găuri prea mici există riscul ca drenarea apei să nu se realizeze corect.

Temperatura ambientală este bine să varieze, acest lucru contribuind la stimularea înfloririi regulate. Pentru aceasta putem pune floarea lângă un pervaz sau undeva unde se produc variații termice.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/01/Aeschynanthus-1.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/01/Aeschynanthus-1-150x150.jpgIleanaPlante decorativeplante cu flori,plante de interiorCitygarden.ro este un magazin online specializat ce va ofera solutii profesionale pentru amenajarea spatiilor verzi si a gradinilor dar si a spatiilor interioare. Astazi va prezentam cateva plante cu flori disponibile permanent, ce pot fi achizitionate direct din site, la orice ora, si care vor ajunge foarte rapid in...Magazin online de plante și ghivece