Va prezentam o minunata planta curgatoare decorativa prin flori, pentru interior, care va schimba total modul in care arata casa dumneavoastra. Aeschynanthus este planta ideala pentru ghivecele suspendate dominand atmosfera cu frunzele ei suculente, lanceolate, de culoare verde inchis dar si cu florile curbate, tubulare, care pot avea culoarea portocaliu aprins, rosu-carmin sau purpuriu inchis.

AESCHYNANTHUS MONA LISA

Aeschynanthus poate fi postata in interior, departe de lumina directa a soarelui. Se poate spune ca lumina unei camere, unde avem un soare filtrat chiar pâna la umbră totală îi prieste. Important este sa o mentinem intr-un mediu cald cu temperaturi care sa nu coboare sub limita de inghet. Planta necesita o perioada de hibernare in timpul iernii, când trebuie tinuta intr-un loc luminos si racoros, la aproximativ 12°C.

In ceea ce priveste udarea, aceasta activitate trebuie facuta regulat. Se recomanda utilizarea de apa dedurizata, de primavara pâna toamna, urmand ca, in timpul iernii, udarea sa fie facuta mai putin. Atentie, nu lasati apa pe frunzele plantei! Pentru o dezvoltare sanatoasa este bine sa aplicati un ingrasamânt cu continut scazut de azot o data pe luna, de primavara pâna toamna. În restul anului, planta nu trebuie hranita.

PLANTA CU FLORI AESCHYNANTHUS MONA LISA

Asadar, acestia sunt pasii de ingrijire a plantei Aeschynanthus , cunoscuta popular si sub denumirea de „planta ruj”. Denumirea provine, evident, de la florile sale in nuante tosiatice care, atunci cand sunt boboci, par sa iasa din teaca precum produsul utilizat de doamne pentru infrumusetare.

Denumirea Aeschynanthus provine in fapt din greaca. Cele două cuvinte care formeaza numele plantei sunt: „aischynein”- a se ruşina şi „anthos”- floare. Asadar, avem o planta ale carui flori se rusineaza. Precum rujul, care iese la comanda din ascunzis. Ati inteles aluzia!

planta agatatoare AESCHYNANTHUS

Aeschynanthus provine sudul Asiei, si se adapteaza cu usurinta la mediul de interior din tara noastra. La CityGarden avem disponibil modelul MonaLisa care se preteaza la cultura in vase suspendate. Ea va da un plus de culoare oricarei camere mai ales daca indepliniti conditiile de ingrijire de mai sus. Fiind o plantă epifită, care creste pe scoarta copacilor, ea are nevoie sa o asezati pe un substrat apropiat de cel natural. Asadar utilizati turba si scoarta pentru o dezvoltare conforma cu asteptarile.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/09/AESCHYNANTHUS-MONA-LISA.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/09/AESCHYNANTHUS-MONA-LISA-150x150.jpgIleanaPlante decorativeplante de interior,plante decorativeVa prezentam o minunata planta curgatoare decorativa prin flori, pentru interior, care va schimba total modul in care arata casa dumneavoastra. Aeschynanthus este planta ideala pentru ghivecele suspendate dominand atmosfera cu frunzele ei suculente, lanceolate, de culoare verde inchis dar si cu florile curbate, tubulare, care pot avea culoarea...Magazin online de plante și ghivece