Planta de aloe vera este o plantă ideală pentru a fi crescută în interior. Dacă locuiți într-un apartament puteți opta pentru cultivarea de aloe vera, mai ales datorită proprietăților de vindecare pentru care este renumită. Planta nu este foarte pretențioasă, fiind potrivită pentru persoanele active și ocupate, care nu au timp să se preocupe foarte mult de îngrijirea acesteia.

Pentru plantare este important să aveți în vedere câțiva factori, de care depinde dezvoltarea plantei de aloe. Puteți achiziționa planta deja crescută în ghiveci. Solul potrivit pentru aceasta este cel utilizat pentru cactuși, căci aloe vera este o plantă ce crește în zonele uscate și calde din Africa.

Ghiveciul este bine să fie unul mai larg entru a permite răgăcinilor să se dezvolte în voie. Rădăcinile nu cresc foarte mult în jos, ci acestea se răspândesc mai degrabă în părțile laterale. De acea este indicat ca planta de aloe să fie mutată după un an de la plantare în ghivece mai largi, unde acesta se poate extinde nestingherită.aloe-vera

Udarea trebuie realizată doar după ce solul este complet uscat. Puteți uda planta aproximativ o dată la două săptămâni, fiind suficient pentru nevoile de hidratare ale plantei. De asemenea este recomandat ca ghiveciul să aibe orificii de scurgere a excesului de apă, altfel rădăcina riscă să putrezească.

Aloe vera este o plantă decorativă, cu frunze cărnoase, care sunt foarte utile în tratarea rănilor sau arsurilor. Pulpa zemoasă, cu o consistență gelatinoasă, este întrebuințată cu mare succes în industria cosmetică și farmaceutică, având proprietăți de regenerare, hidratare și vindecare.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.