Dacă dispuneți de o grădină și nu știți cum să o decorați, atunci vă propunem o soluție care vă poate salva. Puteți opta pentru plantarea alunilor. Aceștia sunt niște arbuști foarte simplu de sădit și de întreținut, iar cel mai important este că nu presupun mai nici un fel de efort odată ce au fost plantați. Alunii sunt plante foarte rezistente la temperaturi extreme și au durata de viață, în unele cazuri, de până la 100 de ani. Așadar puteți avea siguranța că alunul va rămâne în grădina dvs o foarte lungă perioadă de timp. Alunii sunt perfecți pentru aceia ce nu dispun de timpul necesar pentru a îngriji o grădină, dar doresc să profite de spațiul pe care îl au.

Ce aveți nevoie pentru a planta alunul? Vă trebuie în primul rând un spațiu disponibil. Este indicat să alegeți unul luminos, care nu este umbrit de alte plante. Alunul adoră soarele și este echipat cu protecție suficientă pentru a rezista sub acțiunea razelor, oricât de puternice. Solul nu este important, căci aceștia sunt adaptați pentru a supraviețui chiar și în condiții de sol sărăcăcios. Și nu în ultimul rând aveți nevoie de un răsad de alun și de câteva ustensile pentru grădinărit.

Când și cum este indicat să realizați operațiunea de sădire? Toamna este momentul oportun pentru aceasta. Puieții se plantează în gropi adânci de aproximativ 50 cm, iar dacă doriți mai mulți trebuie să aveți grijă ca distanța dintre aceștia să fie de câțiva metri.

Îngrijirea ulterioară consistă doar în tăierea crenguțelor. Cele uscate se elimină, iar dacă doriți un coronament bogat este indicat să tăiați vârfurile. În acest mod aveți asigurată o producție consistentă.

alune de padureAlunii sunt foarte productivi și odată intrați pe rod veți beneficia de fructele acestora fără restricții. O mână de alune pe zi are multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Acestea conțin o gamă diversă de vitamine, minerale, proteine și uleiuri care asigură funcționarea corectă a digestiei, circulației sanguine și, foarte important, asigură doza de energie necesară pentru o zi întreagă.

Alunele sunt un aliment ce intră în dieta diabeticilor, sportivilor și copiilor deoarece conțin un aport nutritiv esențial dezvoltării propice.

Există o singură restricție, pentru aceia care sunt alergici la acest aliment. În cazul în care nu suferiți de astfel de neajuns, puteți foarte simplu să vă procurați acest fruct chiar din propria grădină. Bucurați-vă de toate avantajele alunelor, fără prea mult efort sau cheltuială, din confortul propriei curți!

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Alune-1024x538.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Alune-150x150.jpggardencityArbustialune de padure,aluni,arbustiDacă dispuneți de o grădină și nu știți cum să o decorați, atunci vă propunem o soluție care vă poate salva. Puteți opta pentru plantarea alunilor. Aceștia sunt niște arbuști foarte simplu de sădit și de întreținut, iar cel mai important este că nu presupun mai nici un fel de efort odată...Magazin online de plante și ghivece