Vino la CityGarden si alege Areca, palmierul de interior care schimba total modul in care arata o locuinta! Indiferent ca vorbim despre apartament, birou, restaurant acesta uimeste cu verdele sau viu. Mai mult, reprezinta o alegere inteleapta deoarece este o planta verde care necesita ingrijiri minime. Avantajele achzitionarii palmierului Areca nu se rezuma la modul in care acesta arata.

Areca - Palmier de interior

S-a dovedit, chiar printr-un stiudiu efectuat de NASA, ca acest tip de palmier se numara printre cele mai importante zece plante purificatoare de aer. Mai mult, aceasta planta produce prin transpiratie suficienta apa pentru a crea o umidificare naturala a aerului din locuinta. Asadar, aveti toate motivele sa optati pentru o planta frumoasa care va va imbunatati starea de spirit creand un mediu mai sanatos.

Areca – Cum se uda?

Areca, tip de palmier are originile in Malaezia și Madagascar, are un frunzis bogat, de un verde pur. Planta poate atinge o inaltime de pana la 3 metri atragand privirile cu forma maiestuoasa. Tot ce trebuie sa faceti este sa udati planta o data pe saptamana. Se recomanda si puverizarea constanta cu apa a frunzelor, mai ales in anotimpul cald. Pentru a fi siguri ca nu are apa in exces urmariti daca pamantul din ghiveci este uscat. Apa in catitate pra mare ii poate afecta radacinile.

Areca - palmier de apartament

Acestea incep sa putrezeasca lucru usor sesizabil si prin ingalbenirea frunzelor. De asemenea, udarea excesiva produce patarea frunzelor sau o brunificare a acestora insotita de mucegai. Se recomanda indepartarea frunzelor afectate, si aplicarea de tratamente cu fungicide sistemice. Bineinteles, se va sista udarea plantei.

Fertilizare

Pentru o buna dezvoltare, Areca se aseaza intr-un loc bine luminat, dar nu in bataia directa a soarelui. De asemenea, planta va fi tratata cu ingrasamant specific pentru plante decorative prin frunze.

In rest, nu va ramane decat sa va bucurati de o prezenta agreabila care incanta cu aspectul exotic dat de tulpinile subtiri imbacate cu frunze elegante. Frunzele ample, in forma de pieptene, dau un aspect de tufa. Acest timp de palmier nu va inflori in conditii de interior.

Areca – Daunatori

Trebuie sa-l ferim cat mai bine de daunatori. Este vorba despre paduchele lanos si paianjenul rosu. Paduchele lanos se trateaza cu insecticide iar pentru paianjenul rosu se vor face tratamente cu acaricide. Pentru rezultate optime se recomanda respectarea instructiunilor de pe ambalajele produselor utilizate in tratamentul plantei.

Areca este tipul de palmier pe care vi-l doriti. Elegant, el se adapteaza excelent la mediul de apartament si va va aduce numai beneficii, printre care amintim filtrarea aerului si umidificarea acestuia. Bucurati-va de aspectul bogat al frunzisului de un verde stralucitor!

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.