Mobilier de grădină

Suntem aproape de luna iunie, luna în care putem spune că debutează cu adevărat sezonul de vară. Acesta este momentul cel mai propice să ne petrecem clipele libere în mijlocul grădinii, la umbră, admirând peisaje de basm și savurând o limonadă învăluiți de căldura unui fotoliu de grădină. De asemenea, tot acum vom primi vizitele prietenilor, alături de care vom povesti la un grătar sau un în jurul unei mese deosebite din ratan. Ce ne facem însă dacă nu avem la dispoziție un mobilier de grădină care să satisfacă toate aceste nevoi? Cum alegem cel mai potrivit mobilier de grădină? În acest articol vom studia câțiva factori importanți care ne influențează alegerea.

Mobila de gradina Lechuza

Mobila de gradină reușește să extindă cu succes spațiul locuibil în exteriorul casei făcându-vă să vă petreceți mai mult timp în aer liber.

Așadar totul este frumos, vesel, minunat, atunci când ne petrecem zilele de vară direct în sânul naturii, în grădina proprie. Pentru a profita deplin de ceea ce ne înconjoară e musai să ne echipăm grădina cu mobilier de calitate special ales pentru a satisface întocmai nevoile utilizatorului. Deși ar părea pretențios, atenția pe care trebuie să o acordăm alegerii mobiliei de exterior este aceeași cu atenția pe care o acordăm mobilării casei. Întrebuințările unui mobilier de grădină sunt multiple, el putând fi mutat ușor și folosit cu succes pe terasă sau chiar în balcon.

Pentru a alege cel mai bun mobilier de grădină vom studia câteva aspecte care influențează în mod direct calitatea, aspectul și utilitatea acestuia, printre care amintim – materialele de construcție, dimensiunile acestuia, facilități și numărul de piese.

Poate cel mai important factor este reprezentat de materialele utilizate la fabricarea acestuia. Acesta influențează direct rezistența și calitatea mobilierului dar și aspectul său final. Materialul este întotdeauna tratat pentru a rezista condițiilor din exterior, așadar nu trebuie să vă fie teamă în a opta pentru un mobilier de lemn în defavoarea unuia de lemn forjat, spre exemplu.

Utilizatorul trebuie să știe în prealabil unde va posta mobilierul, cine îl va folosi și care este stilul de amenajare a grădinii. În acest fel alegerea va fi una mai ușoară. De exemplu, dacă ai nevoie de un mobilier care va fi folosit des, de către un numar mare de persoane, vei alege un mobilier masiv si rezistent, fabricat din materiale solide, care să reziste utilizărilor frecvente dar și condițiilor atmosferice. În acest caz se va evita mobilier care încorporează sticla și se va alege un mobilier din lemn sau fier forjat. Pe de altă parte, dacă sunteți o persoană mai retrasă, care preferă să contempleze natura de una singură sau alături de persoana iubită, recomandăm un mobilier din materiale ușoare, gen plastic, ratan, sticlă.

Alegerea mobilierului de grădină în funcție de materialul de fabricație

Ratan sintetic

Mobilierul de grădină din ratan sintetic este probabil cel mai la modă în acest moment. Acesta se evidențiază prin aspectul foarte plăcut, dar și prin rezistența sporită oferite la un preț destul de accesibil. Acest tip de mobilier se comportă excelent atât în soare cât și în condiții de umiditate crescută. Mai mult, faptul că este utilizat des, de foarte multe persoane, nu-l face să-și piardă din proprietăți.

Mobilier de gradina din ratan

Lemn masiv

Cei care aleg pentru grădină un frumos set de mobilier din lemn masiv se vor bucura pe deplin de rezistența și durabilatea crescută a acestuia. Printre avantaje amintim și faptul că lemnul nu atrage căldura și este rezistent la umiditate și intemperii mai ales dacă este lăcuit sau vopsit. Mobilierul de grădina din acest material are întotdeauna un aspect plăcut putând fi încadrat cu ușurință în orice stil de amenajare a grădinii. Găsim pe piață mobilier de grădină din lemn masiv fabricat atât pentru stil rustic cât și pentru cel modern.

Mobilier de gradina din lemn

 

Plastic

L-ați văzut de asemenea peste tot. Mobilierul din plastic sau PVC este unul extrem de simplu și cu un preț infim fiind utilizat atât la terase publice cât și în grădinile proprii cu mult succes. Nu cred că există cineva care nu a stat vreodată la o masă din plastic așezat pe un scaun din același material. Materialul este potrivit pentru condițiile de exterior nefiind afectat de umiditatea ridicată.

Mobila de gradina Lechuza din plastic

Aluminiu

Mobilierul de grădină din aluminiu este în general unul cu forme simple potrivit unui stil modern, minimalist. Cei care aleg acest material pentru a le împodobi grădina se bazează pe faptul că acesta este un material ușor de întreținut și nu ruginește. Este de asemenea preferat de persoanele mai comode care doresc să mute facil mobila din grădină pe terasă sau balcon și vice-versa, deoarece este un material foarte ușor.

Fier forjat

Cu siguranță ați văzut cu toții acele minunate scaune din fier forjat cu flori excelent decupate care uimesc de la prima privire. Acest gen de mobilier uimește de la prima privire dar trebuie să adăugăm că este unul destul de pretențios. Pe cât de elegant, pe atât de greu de întreținut. Spre deosebire de aluminiu acesta este un material care ruginește necesitând o atenție sporită din partea utilizatorului. Mai exact, cei care utilizează acest gen de mobilier de grădină, vor fi nevoiți să îl curețe forte des și să îndepărteze orice urmă de umiditate.

Tot la neajunsuri putem trece și greutatea mare a elementelor fabricate din fier forjat. Tocmai de aceea se utilizează în  seturi reduse, scaune plus masă de cafea, elemente pline de eleganță care sunt de cele mai multe ori așezate sub o umbrelă mare care să protejeze piesele de elementele naturii.

Mobilierul din fier forjat, vopsit in tonuri calde și completat de fețe de masă și huse pentru scaune va crea un rezultat de-a dreptul fermecător.

Bineînțeles mai puteți achiziționa mobilier de grădină din ratan natural, din răchită, din rafie sau alte materiale naturale. Totuși, acestea sunt mai puțin utilizate fiind mai greu de întreținut.

Utilizarea mobilierului de grădină

Alegerea este influențată și de felul în care veți utiliza mobilierul. Nimic nu este mai elegant decât să sorbiți o cafea împreună cu persona dragă la o măsuță elegantă din ratan și sticlă completată de căteva scaune sau banchete joase care să vă ajute să vă relaxați.

În colțul grătarului recomandăm o masă din lemn masiv, înaltă, înconjurată de scaune. Aceasta este capabilă să susțină ușor cele trebuincioase iar scaunele vă permit să vă ridicați ușor pentru a vă finaliza sarcinile sau pentru a mai aduce o bere prietenilor.

Componența setului de mobilier de grădină

De obicei un set de gradină este format din masa mare și 6 scaune sau o masuta de cafea și băncuțe. De asemenea întâlnim și seturi de mobilier de grădină format din masă cu fotolii. Alegerea dumneavoastră va fi influențată de modul de întrebuințare. Veți alege numărul necesar de scaune, mărimea potrivită a mesei în funcție de necesitățile dumneavoastră și de numărul de utilizatori.

Facilități

În funcție de alegerea materialului veți beneficia și de anumite facilități pe care mobilierul vi le oferă. Pernuțele pentru scaune pentru mobilierul din fier forjat sau lemn vă vor face viața mai ușoară. La elementele din aluminiu avem de multe ori scaune și mese pliabile, iar măsuței de cafea din ratan nu-i va lipsi umbrela care să vă ferească de soare.

Mobilierul se completează așadar cu elemente care vă fac viața mai ușoară creând în grădină un adevărat colț de rai. Nu veți regreta niciun moment faptul că ați decis să investiți într-un mobilier de grădină de calitate.

 

 

 

1 Comment

  1. Masa de gradina
    februarie 7, 2023

    Sunt foarte bune sfaturile oferite, o masa de gradina este perfecta in orice situatie, mai ales pentru a te relaxa.

    Reply

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.