Ne dorim cu toții ca florile de apartament să-și păstreze frumusețea și în lunile friguroase de iarnă. Mulți se gândesc că ele se vor menține sănătoase doar pentru că vor avea parte de o temperatură constantă. Este un concept greșit! Florile au nevoie de atenția noastră pentru a se menține viguroase. În acest articol vă arătăm ce trebuie să faceți pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea plantelor de apartament chiar și iarna.

Prietenele noastre nu numai că luminează camera cu simpla prezență ci au un rol mult mai important. Ele împrospătează aerul aducându-ne sănătate. Tot ceea ce ne cer în schimb este un pic de atenție. Iarna avem zile scurte, ceea ce înseamnă că orele de lumină sunt foarte reduse. Știm că plantele iubesc lumina și au nevoie de soare chiar și în timpul iernii. Vom așeza plantele cu flori în locuri cu lumină. Asta înseamnă să observăm din timp locurile din casă unde pică lumina încă de dimineață dar care se mențin astfel (luminoase) până la lăsarea serii.

Locul ales este de obicei amplasat în preajma ferestrelor. Iar acolo întâlnim de obicei sistemele de încălzire care nu permit aerului rece să pătrundă în locuință. Știm cu toții că aerul este mai uscat în locuință cu cât temperaturile sunt mai scăzute și folosim mai mult căldura de la calorifere. Dacă adăugăm și faptul că florile stau deseori în preajma acestor sisteme de încălzire înțelegem de ce trebuie să găsim locul ideal pentru a le menține în viață. Ele ne înfrumuțesează viața doar atunci când sunt sănătoase. Le vom feri astfel atât de frigul excesiv din exterior cât și de căldura dată de calorifere. Nici frigul din holuri sau camere mai puțin încălzite nu le va prinde bine. Vom avea grijă să fie așezate la o distanță potrivită de calorifere dar și de geamuri, deoarece frunzele nu trebuie să se atingă de aceste bariere reci.

După ce am găsit locul potrivit, atât pentru floare, cât și pentru noi, nu ne rămâne decât să ne facem datoria. Vom uda plantele cu flori, puțin și constant, deoarece, în general, ele nu necesită o cantitate mare de apă pe timp de iarnă. Pentru a fi siguri că nu exagerăm vom verifica frecvent nivelul de umiditate al solului. Recomandat este să faceți acest lucru cel puțin o dată pe saptămână. Dacă observați că rămâne apă în farfuriuța-suport, atunci veți ști că ați udat cu o cantitate prea mare. Veți arunca surplusul și veți uda mai puțin decât ați făcut-o ultima dată.

Un alt aspect important în menținerea vigurozității plantelor cu flori îl reprezintă fertilizarea. Da, acest proces este important și pe timp de iarnă. Chiar dacă în general vom efectua fertilizarea în perioada sfârșit de primăvară – început de vară vom avea grijă să efectuăm hrănirea plantei și în anotimpul rece. Iarna însă este recomandat ca fertilizatorul să fie diluat.

După ce i-am oferit lumină, căldură constantă, apă și hrană, nu putem decât să ne bucurăm de frumusețea plantei. Totuși, ca un prieten care se respectă, nu vom uita să-i mai dăm o mână ajutor, în caz de nevoie. Vrem ca florile și frunzele să arate perfect așa că ne vom ocupa cu atenție și de curățarea plantei. Procesul se referă nu numai la îndepărtarea eventualelor uscăciuni ci și la ștergerea de praf sau chiar spălarea cu apă călduță a frunzelor și a tulpinii. Nu utilizați multă apă deoarece planta absoarbe lichidul. Nu uitați să verificați și ghiveciul! Și acesta trebuie șters periodic. Bucurați-vă de cele mai frumoase plante cu flori chiar și în mijlocul iernii!

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2020/01/Plante-cu-flori-iarna-1.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2020/01/Plante-cu-flori-iarna-1-150x150.jpgIleanaFloriingrijire pe timp de iarna,ingrijire planteNe dorim cu toții ca florile de apartament să-și păstreze frumusețea și în lunile friguroase de iarnă. Mulți se gândesc că ele se vor menține sănătoase doar pentru că vor avea parte de o temperatură constantă. Este un concept greșit! Florile au nevoie de atenția noastră pentru a se menține viguroase. În acest...Magazin online de plante și ghivece