Cum însămânțăm gazonul

Gazonul este un element decorativ care dă viață oricărei grădini. El are în primul rând avantajul de a crea senzația de spațiu larg. Așadar, chiar daca ați cumpărat o casă cu o gradină mică, însămânțarea cu gazon va crea un rezultat în care suprafața va părea mult mai mare decât este în realitate. Bineînțeles, există și varianta cu rulouri de gazon însă aceasta este mai costisitoare. De asemenea, nu veți obține aceeași senzație plăcută pe care o atingeți când faceți dumneavoastră toată treaba.

Cum însămânțăm gazonul

La CityGarden găsești diverse tipuri de gazon pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești. Amenajarea gazonului prin însămânțare trebuie să urmeze un număr de pași bine definiți. Veți avea nevoie, după stabilirea locului de însămânțat, să defrișați vegetația existentă și să-l curățați de buruieni. De asemenea, în funcție de tipul terenului și poziționarea acestuia va trebui să efectuăm lucrări de nivelare și drenaj. Pentru ca iarba să crească sănătos trebuie să efectuăm și o fertilizare de bază.

Dacă v-ați hotărât deja care este amplasamentul în care veți însămânța trebuie să curățați bine zona. Nu ne referim doar la vegetație sau buruieni, așa cum am scris mai sus. Se curăță terenul de pietre, resturi de plastic și hârtie, bolovani, resturi de construcții. Buruienile nu trebuie să vă scape deoarece vor strica aspectul final. Acestea vor fi îndepărtate prin erbicidare. Soluția va fi aplicată când avem o temperatură potrivită, nici în perioada de secetă sau îngheț, nici când avem nori de ploaie. Erbicidul va avea nevoie de aproximativ 7 – 15 zile pentru a distruge buruienile să fie distruse. Așadar vom aștepta cam două săptămâni până să ne apucăm de lucrare.

Gazonul - Îngrijire

După această perioadă am ajuns la momentul în care vom efectua nivelarea terenului și îl vom fertiliza cu ajutorul unor îngrășăminte organice și minerale. Pentru ca acestea să pătrundă în sol se recomandă săparea cu o motosapă sau o cazma până la aproximativ 20-25 cm. Bulgării rezultați din săpare se vor mărunți cu ajutorul unei greble.

Alegerea amestecului de semințe pentru gazon este o etapă foarte importantă. Există pe piață diverse tipuri de semințe care se comportă diferit în funcție de locurile în care trebuie plantate. Ele trebuie să îndeplinească anumite condiții de aceea întâlnim specii rezistente la secetă, ger, unele specii care se plantează la umbră sau unele speciale pentru terenuri de sport. S-au creat mai multe tipuri de amestecuri de semințe pentru gazon pentru ca utilizatorii să aleagă unele potrivite pentru condițiile climatice din zona în care urmează a fi însămânțate.

Obtineți gazonul ideal la prețuri excelente alegând din gama noastră de semințe! De obicei, norma de sămânță ajunge la 30–40 g/m². Citiți cu atenție pe ambalaj și vedeți care este tipul de semințe potrivit pentru gradină dumneavoastra! Semănatul se face cu ajutorul unei semănătoare speciale sau manual. Trebuie să împrăștiați semințele cât mai uniform până terminați toată suprafața. Luați apoi grebla și acoperiti usor semințele cu pământ după care tasați bine solul cu tăvălugul sau cu o bucată de scândură pe care trebuie să călcați. Astfel veți ajuta semințele de gazon să intre în contact cu solul și să germineze.

O alta etapă esențială pentru gazonul de vis este cea de udare. Semințele au nevoie de multă apă, așa că trebuie să le udați în fiecare zi. Încolțirea va avea loc în aproximativ 2 săptămâni. Prima tundere se va face când iarba va avea 8-10 cm. Se va tunde cât mai puțin deoarece rădăcinile nu sunt încă zdravene.

Momentul cel mai bun pentru însămânțarea gazonului este în debutul primăverii sau la începutul toamnei. În această a doua perioadă trebuie să luați în considerare că pomii aflați pe terenul ce urmează a fi însămânțat pot lăsa frunze care ar putea înăbuși semințele.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.