Îți recomandăm să optezi pentru plante perene pentru grădina ta deoarece, spre deosebire de cele anuale, au mai multe perioade de vegetație, ceea ce înseamnă că vă veți bucura de mai multe ori de frumusețea lor. Pentru a nu vă complica cu plantarea prin semințe sau bulbi puteți opta să achiziționați plante perene direct din magazinul online CityGarden.ro (le găsești în această categorie).

Gradina cu plante perene

Plantele perene sunt cele care revin la viață în fiecare an. Când vine vremea rece ele se usucă în partea superioară însă rădăcina lor cărnoasă, care reține substanțele nutritive necesare, supraviețuieste, fapt care le ajută să revină la viață primăvara. Obțineți astfel un avantaj evident – nu trebuie să replantați în fiecare an.

Plantare in gradina

Odată ce ai ales plante perene pentru grădina ta de vei bucura de culori deosebite. Totuși, deoarece acest tip de plante are o perioadă mai scurtă de înflorire față de plantele anuale puteți să le combinați cu acestea pentru a obține un spațiu colorat tot sezonul de înflorire (primăvară – toamnă).

Plante perene colorate

Care sunt plantele perene?

Deși majoritatea plantelor perene au flori există și variante care vă vor aduce satisfacții prin frunzișul lor des sau prin roadele lor. Da, dacă nu știați încă, atât pomii fructiferi, cât și legumele sau diferite ierburi pot face parte din categoria plantelor perene. Găsim în această categorie cei mai utilizați pomi fructiferi de la noi – mărul, părul, prunul, caisul, piersicul. De asemenea, strugurii, afinele, căpșunile sau zmeura sunt fructe care revin la viață în fiecare an din aceeași plantă.

În cazul legumelor perene vorbim despre cartof, rubarbă, sparanghel sau arpagic, iar ca ierburi amintim menta, rozmarinul, cimbrul, busuiocul, salvia sau oregano.

Ca flori avem, printre altele, ghioceii, crinii, trandafirii, lavanda sau crizantemele. Se știe că acestea sunt plante foarte rezistente care pot înflori mai multe zeci de ani.

Lavanda

Optează și tu pentru o gradină cu caracteristici unice și combină flori anuale cu plante perene pentru un rezultat pe măsură. Astfel vei avea parte de echilibru și armonie vizuală. Puteți alege soiuri înalte sau mai scunde în funcție de locurile în care doriți să le plantați. De asemenea, plantele pot fi asociate dupa culori pentru a obține contrastul dorit. Avantajul este că veți obține o grădină superbă care are nevoie de o îngrijire minimă și care va rămâne frumoasă timp îndelungat!

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.