La CityGarden, Dracaena este una dintre cele mai cautate plante de apartament. Avem mai multe tipuri de Dracaena disponibile dar toate au in comun faptul ca au dimensiuni peste media plantelor de apartament (120-130 cm). Tocmai asemanarea exotica cu palmierii de mici dimensiuni este ceea ce o face tot mai cautata de utilizatori. Dracaena nu este recomandata doar in apartamente, dimpotriva, acest tip de planta are din ce in ce mai mult succes si in cladirile de birouri.

Dracaena se trage din familia Agavaceae si isi are originea in Africa si Asia. Denumirea sa provine din limba greaca iar in traducere ar inseamna „zmeu”. Este caracterizata de frunzele lungi si late in diferite nuante de verde. Dracaena face si flori, acestea aparand primavara.

Pe langa aspectul spectaculos, Dracaena este preferata deoarece este o planta care se intretine facil. Temperaturile medii din interior situate intre 18-20 grade Celsius o ajuta sa se dezvolte perfect. Totusi, ea rezista bine si la temperaturi mici, de 8-10 grade Celsius. Temperaturile prea scazute pot determina inmuierea, rasucirea si brunificarea frunzelor.

Dracaena

In ceea ce priveste lumina, ea se descurca fara mari probleme la interior dar nu se recomanda a fi expusa in mod direct razelor solare. Daca este pozitionata intr-un loc in care lumina nu ajunge exista mari sanse ca frunzele sale sa se decoloreze. In perioada calda a anului planta poate fi scoasa la aer, pe terasa sau pe balcon. Bineinteles, vom avea grija sa nu o expunem in mod direct soarelui. De asemenea este recomandat sa o ferim de curentii puternici de aer.

Ca la orice planta, trebuie sa fim atenti sa-i dam cantitatea potrivita de apa. Vom evita udarea in exces, sau perioadele lungi in care nu va primi apa. Astfel evitam putrezirea radacinilor si ingalbenirea frunzelor. Vom urmari atent si umiditatea din camera. Aceasta va influenta numarul de udari. Daca aerul este uscat este recomandat sa pulverizam apa pe frunze. In anotimpul rece Dracaena se uda mai rar, la un interval de 10-12 zile.

Dracaena

Pentru a o intretine mereu puternica si sanatoasa o vom trata cu substante nutritive, o data sau chiar de doua ori intr-o luna. Astfel, Dracaena va arata mereu superb si va reusi sa dea locuintei sau biroului un aer Feng Shui. Precum ficusul ea se dovedește un excelent purificator al aerului reusind sa absoarba in proportie de aproape 90%, substantele nocive care pericliteaza sanatatea celor care le aleg drept companion.

Cele prezentate mai sus sunt cateva dintre motivele pentru care Dracaena a devenit atat de populara ca planta decorativa. In orice camera va fi pozitionata ea va deveni punctul de interes. Aceasta planta maiestuoasa este ideala pentru orice casa.

Dracaena Marginata, Dracaena Compacta sau Dracaena Song of India, sunt doar cateva dintre speciile disponibile in magazinul nostru online. Ele vor imbogati vizual orice casa neavand nevoie de o ingrijire extrem de atenta. Le postati undeva in apropierea unei ferestre spre est sau vest si le veti uda din cand in cand iar plantele va vor bucura cu prezenta lor sanatoasa si plina de gratie.

Dracaena este o planta decorativa de interior cu o rezistenta crescuta ceea ce o recomanda celor care sunt foarte ocupati. Dupa cum am spus o udare constanta si un tratament cu fertilizator al solului ce o gazduieste, doar vara si toamna, este suficient. In ceea ce priveste taierea plantelor de dracena, procesul se realizeaza cand planta se afla la maturitate. Vom taia cand planta a crescut prea mult sau cand are nevoie de remodelarea formei. Specialistii recomanda ca taierile sa se faca primavara. Peste ranile provocate de taiere se aplica mastic cicatrizant de altoit si taiat sau carbune vegetal pisat.

Comandati acum o Dracaena care sa va uimeasca in fiecare zi prin frumusetea si eleganta frunzelor sale! Acestea sunt prezente in numar mare pe tulpinile subtiri si inalte. Profitati si de faptul ca Dracaena elibereaza mai mult oxigen decat absoarbe! Aerul din casa va fi unul pur care va indemna la odihna si relaxare dar care va ajuta si la un focus mai bun asupra sarcinilor pe care le aveti de indeplinit.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/02/Dracaena2.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/02/Dracaena2-150x150.jpgIleanaPlante decorativeplante de interior,plante mari,plante verziLa CityGarden, Dracaena este una dintre cele mai cautate plante de apartament. Avem mai multe tipuri de Dracaena disponibile dar toate au in comun faptul ca au dimensiuni peste media plantelor de apartament (120-130 cm). Tocmai asemanarea exotica cu palmierii de mici dimensiuni este ceea ce o face tot...Magazin online de plante și ghivece