Alege unul dintre ficusii Benjamina disponibili la CityGarden pentru a-ti infrumuseta casa in cel mai natural mod posibil! Planta de birou de mare efect, Ficus Benjamina uimeste prin personalitatea impunatoare. Acest tip de ficus se adapteaza usor oricarui mediu si ocupa un rol important in incaperea care-l gazduieste atragand atentia prin forma si dimensiuni. Planta este originara din zonele tropicale ceea ce ne spune multe despre modul in care trebuie ingrijita. Ea iubeste lumina soarelui si nu trebuie udata decat o data pe saptamana pe timp calduros. Iarna si toamna intervalul poate fi marit chiar si la doua saptamani. Chiar daca am spus ca este o planta care iubeste soarele, asta nu inseamna ca o vom posta intr-o locatie aflata tot timpul sub razele directe ale acestuia. In acest mod ferim ficusul de arsuri și decolorari ale frunzelor. In partea opusa, daca planta va sta prea mult la umbra isi va pierde din numarul frunzelor. Pentru refacerea frunzisului il vom aseza in cel mai luminos loc posibil.

Cantitatea de apă pe care o vom utiliza la udarea ficusului Benjamina ne va fi dictata in primul rand de volumul pămantului din vas. Vom fi atenti sa nu utilizam apa in exces deoarece radacinile sunt extrem de sensibile. Pentru a ajuta la o dezvoltare sanatoasa putem sa pulverizam apa pe frunzele ficusului la cateva zile.

Ficus Benjamina

Ficus Benjamina se dezvolta in perioada calda (aprilie-septembrie). Pentru a-l ajuta putem fertiliza cu un ingrasamant pentru plante decorative prin frunze pe care sa-l aplicam de doua ori pe luna. Grija pe care i-o vom purta il va scapa de boli si daunatori. Un alt aspect important este mentinerea igienei plantei. Vom curata cat mai des ficusul stergandu-i frunzele cu o carpa. Daca vedeti semnele unui atac al daunatorilor il veti trata cu acaricide si insecticide specifice.

Ingrijit asa cum trebuie acest mic arbust ne va incanta cu aspectul sau impunator, vesel si mandru. Frunzele sale dese, de mici dimensiuni, vor da o pata de culoare oricarei incaperi. Frunzele persistente au o forma ovala, cu varf ascutit, si au o culoare verde cu aspect cerat. Tulpina ficusului este una elastica, din care se desprind multe ramuri. Ficus Benjamina se reproduce prin butași de 10-15 cm prelevați din varfurile acestor ramuri. Acesti butasi sunt plantati intr-un amestec de pamant si nisip.

Ficus Benjamina (familia Moraceae) ajunge la o inaltime de 2 metri, adaptandu-se astfel conditiilor de apartament. Arbustul are un aspect elegant, nu numai datorita frunzelor ci si tulpinii cu scoarta deschisa la culoare care creaza un contrast aparte.

Daca ii oferiti apa de care are nevoie si veti evita sa-l postati in locuri cu oscilații mari de temperatura, curenții de aer, lumina in exces sau prea redusa acesta se va dezvolta normal si va va bucura simturile. In caz contrar veti vedea ca acesta sufera, frunzele sa ingalbenesc sau chiar se inegresc si cad.

Ficus Benjamina nu va va incanta numai din punct de vedere vizual. Este o planta recunoscuta pentru excelente proprietati de filtrare a aerului. Ficusul filtreaza in mod eficient poluantii emanati in locuinte (de covoare, electronice, mobila) precum benzenul sau tricloroetilena. De asemenea, o alta substanta periculoasa, formadelhida, este retinuta cu succes de catre ficus.

Bucura-te de o plantadecorativa prin frunze cu o dezvoltare rapida care va mentine casa tanara si frumoasa!

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/06/Ficus-Benjamina-3.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/06/Ficus-Benjamina-3-150x150.jpgIleanaArbustiplante de interior,plante decorativeAlege unul dintre ficusii Benjamina disponibili la CityGarden pentru a-ti infrumuseta casa in cel mai natural mod posibil! Planta de birou de mare efect, Ficus Benjamina uimeste prin personalitatea impunatoare. Acest tip de ficus se adapteaza usor oricarui mediu si ocupa un rol important in incaperea care-l gazduieste atragand...Magazin online de plante și ghivece