În preajma Crăciunului și a Anului Nou s-a împământenit obiceiul decorării locuinței în diverse moduri. În această materie apar an de an mode care ne propun ce culori, forme și modele să alegem. Noi vă facem o sugestie mult mai simplă și mai naturală, prin care să obțineți un look original și de efect, anume să decorați casa cu plante speciale de iarnă. Acest tip de plante sunt mai rezistente, arată încântător și sunt simplu de întreținut.

Pentru a conferi un aer mai festiv perioadei de sărbători de iarnă, putem opta pentru flori speciale care ne duc cu gândul la Crăciun, sărbătoare și zile minunate. O idee deosebită este să decorăm casa cu frunze de ilex. Ilexul este o plantă cu un aspect plăcut, cu frunze de culoare verde intens care au o formă specifică. Există numeroase varietăți de ilex, cu fructe roșu intens sau galben, cu frunze unicolore sau bicolore. Cel mai răspândit este ilexul cu fructe roșii și frunze verzi, culori specifice perioadei de sărbători.

Ilexul arată foarte bine în coronițe de Crăciun, în bradul împodobit sau în tot felul de ornamente hand-made. Atenție doar la ingerarea fuctelor, care pot deveni otrăvitoare sau alergene.

 

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.