Iasomia albă este un arbust care produce flori albe, intens parfumate. Mireasma specifică iasomiei are tente citrice, drept pentru care mai este denumită și lămâița. Iasomia înflorește abundent și este o adevărată încântare în grădină sau în ghivece. Iasomia are tendința de a crește împăștiat, astfel că putem ajusta dimensiunile coroanei prin tăieri regulate sau îi putem asigura un suport pe care să se extindă. Dacă dispunem de o mică curte sau de un balcon mai generos putem monta un gărduț mai înalt pentru ca iasomia să se sprijine și să creeze un adevărat gard sau perete viu.

Înmulțirea iasomieie se poate realiza prin semințe sau prin butași. Are nevoie de soluri ușor drenabile și un ghiveci încăpător pentru a dispune de spațiu suficient. Iasomia este mare iubitoare de soare și căldură. Este bine să punem arbustul lângă o fereastră unde bate soarele. Pe timpul verii putem scoate planta afară, dar este indicat să îi asigurăm o mică protecție, precum o copertină, de razele prea arzătoare ale soarelui. Iarna este nevoie să o ținem la temperaturi de 13-16 grade celsius și să nu o expunem la îngheț deoarece planta nu va rezista.iasomie

Iasomia nu are nevoie de udare prea deasă. Este suficient să îi asigurăm puțină apă la câteva zile, astfel încât solul să rămână reavăn. Iarna este cazul să rărim udările. Putem să aplicăm din când în când un îngrășământ luchid pentru ca planta să reziste mai bine în timp.

Floarea de iasomie poate fi folosită în infuzii pentru uz intern sau extern. Ceaiul de iasomie nu trebuie totuși consumat de persoanele cu probleme stomacale sau de femeile gravide și cele care alăptează.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Iasomie-1024x651.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Iasomie-150x150.jpggardencityArbustiarbusti,flori,iasomie,parfumIasomia albă este un arbust care produce flori albe, intens parfumate. Mireasma specifică iasomiei are tente citrice, drept pentru care mai este denumită și lămâița. Iasomia înflorește abundent și este o adevărată încântare în grădină sau în ghivece. Iasomia are tendința de a crește împăștiat, astfel că putem ajusta...Magazin online de plante și ghivece