Iasomie

Decorarea interiorului locuinței cu plante de interior reprezintă cea mai bună alegere pe care o puteți face. S-a dovedit științific că acestea au capacitatea de schimba în totalitate starea de spirit a celor din locuință. Acest lucru se datorează în primul rând capacității lor de purificare a aerului, fapt ce duce la un somn liniștit și o stare generală de bine pentru locatari.

Există diverse plante decorative care inspiră și destresează utilizatorii fie prin coloritul lor spectaculos, fie prin mirosul plin de delicatețe care denotă eleganță. Ele ne ajută să eliminăm rapid poluanții și toxinele din atmosfera locuinței dar ajută și la reglarea umidității îmbunătățind major calitatea aerului pe care îl respirăm! Printre efectele imediate pe care le resimțim atunci când alegem să decorăm locuința cu diverse tipuri de plante de interior enumerăm – reducerea stresului, mărirea dozei de optimism, inducerea calmului și a liniștii în viața de zi cu zi. Mai pe șleau, plantele vor induce un nivel crescut de fericire!

Diferența majoră între o locuință cu plante și una lipsită de prezența acestora se poate simți din primul moment. Aerul greu, plin de dioxid de carbon, dintr-una, va influența negativ locatarul. Acesta se va simți tot timpul obosit, stresat și va avea o senzație de amețeală și dureri de cap. În schimb, în cea de-a doua casă, veți simţi imediat energia pozitivă adusă de plante atât din punct de vedere vizual cât și olfactiv. Parfumul lor îmbătător va induce o stare de bine și va fermeca pe oricine calcă pragul casei în cauză.

Printre plantele care ne încântă cu look-ul sau parfumul lor, prin uleiurile esenţiale sau substanţele pe care le emană, amintim lavanda, orhideele, aloe vera, iasomia. Despre acestea și alte câteva vom afla mai multe în rândurile următoare.

Lavanda

Acest arbușt este cultivat în principal pentru parfumul deosebit, dar și pentru proprietățile sale calmante și antiseptice. Aceleași calități le are și cînd este utilizată ca plantă de casă. Uleiul esenţial de lavandă ajută în a vindeca insomnia şi chiar depresia. Parfumul ei aparte aduce acea stare de bine în toată casa reducând stresul, surmenajul, stările de iritabilitate nervoasă, migrene şi alte dureri de cap.

Bonsaiul

Acesta este o plantă care aduce calmul, pacea, feng-shui-ul, în casele celor care decid sa o îngrijească. Creșterea bonsaiului este o adevarată filosofie de viata, indeletncire care aduce linsitea si distruge stresul cotidian tot mai prezent in vietile noastre. Aceasta arta se concentreaza asupra cresterii unui singur copac intr-un ghiveci. Este de fapt un gradinarit la scara mica.

Se spune ca bonsaiul are o legatura aparte cu proprietarul casei, o adevarata conexiune om-natura. Omul va deveni mai linistit, mai stapan pe sine, tocmai datorita atasamentului si grijii pe care o poarta micii plante. Aceasta va creste frumos sub o atingere delicata.

Bonsai beneficii

Bonsaiul umple casa cu energie pozitiva aducand la interior pamantul si lemnul, doua dintre elementele esentiale ale feng-shui-ului. Iata de ce este recomandat celor care traiesc in aglomeratia oraselor, departe de natura si de beneficiile ei. Achizitionand un bonsai vei avea un copacel in miniatura de care trebuie sa ai grija si care te va scapa astfel de sentimente negative precum singuratea sau alienarea.

Bambusul

Pentru mulți înrudit cu bonsaiul datorită legăturii cu Feng Shui-ul, bambusul este una dintre plantele despre care se spune că aduce noroc în casă. Așadar ea vine încărcată pozitiv și ne ajută în a îndepărta rapid indispozițiile. Bun aliat în sănătate, gastronomie sau chiar construcții, bambusul este mai mult decât o plantă decorativă. El este utilizat adesea în medicină pentru tratarea infecțiilor datorită conținutului său bogat în potasiu.

 

Salvia

Despre salvie se spune că este un excelent detoxifiant ajutând la prelungirea vieții. Pe lângă faptul că este utilizată în medicină datorită conţinutului său bogat în vitamine – vitamina A, B, C, plus minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, ea reușește să crească rezistenţa şi imunitatea organismului doar prin simpla prezență în casă.

Planta calmează durerile de cap și elimină mirosul neplăcut de transpiraţie. Această plantă este recunoscută pentru capacitatea ei de a îndepărta energiile negative.

Beneficii salvie

Busuiocul

Busuiocul este o plantă utilizată în diferite arii datorită efectului antiinflamator, antibacterial și antidepresiv. Busuiocul este renumit pentru aroma sa proaspată si naturală fiind considerat un remediu natural în cazul afecțiunilor sistemului nervos dar si cele ale sistemului digestiv. Frunzele busuiocului sunt cele care au un rol tonic si revigorant pentru memorie. Planta ne ajută să respirăm ușor lucru care ne ajută să îndepărtăm stresul. Frunzele de busuioc se pot mesteca ele având rolul de a purifica sângele.

Busuiocul

Rozmarinul

Se știe că această plantă conţine uleiuri esenţiale care stimulează activitatea creierului fapt care ne dă o stare pozitivă. Despre parfumul său ajută la reducerea intensităţii durerii. Beneficiile rozmarinului nu se opresc însă aici. Acesta îmbunatateste circulatia, fiind astfel util in durerile musculare rezultate in urma efortului intens. De asemenea, rozmarinul stimulează circulația cerebrală la persoanele care doresc îmbunătățirea memoriei și a atenției.

El scade colesterolul din sânge, ajută funcția hepatică, calmează durerile articulare, menstruale și reglează tensiunea reducând durerile de cap.

Este indicată aromaterapia cu rozmarin pentru îmbunătățirea stării generale a organismului.

Orhideea

Această plantă ornamentală extrem de delicată este văzută drept un simbol al dragostei și frumuseţii. Orhideea îmbogățește orice casă prin parfumul ei dulce şi senzual, coloritul divers, dar şi prin simetria sa perfectă.

Se știe că este şi o plantă folosită cu succes în cosmetică, extractele de orhidee fiind produse excelente pentru piele, reducând semnele de îmbătrânire şi lasând pielea catifelată. Atunci când însă orhideea tronează în casă se spune că mărește libidoul și încrederea în sine.

Iasomia

Ca și orhideea, iasomia este recunoscută pentru că parfumul ei este unul calmant care îndeamnă la iubire. Este indicat să țineți această plantă în dormitor în scop afrodisiac. De asmenea este recunoscută drept un remediu împotriva stresului şi a altor tulburări nervoase.

Iasomia este un arbust frumos cu flori în diferite culori care emană un parfum puternic diafan. Această plantă a fost utilizată în scop terapeutic din cele mai vechi timpuri pentru calmare şi îmbunătăţirea circulaţiei.

Iasomie

Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre plantele care aduce beneficii nenumărate organimului uman. Ea este recunoscută pentru proprietatile antioxidante care ajută la boli precum Alzheimer, boli de natura oftalmică, afectiuni cardiovasculare, boala arteriala coronariană, precum și a unor tipuri de cancer.

Totodata, antioxidantii din Aloe Vera au un efect important cand vine vorba despre incetinirea procesului de imbatranire celulara. Aloe Vera acționează excelent în favoarea sistemului imunitar, efect datorat vitamintelor si mineralelor din componenta plantei.

Aloe Vera

Acestea sunt o parte din plantele care ne pot ajuta să ne menținem sănătoși și pozitivi.  Ele ne ajută să ne oxigenăm creierul, să fim mai calmi, mai relaxați, cu mintea mai deschisă. Alegînd să îmbogățim casa cu aceste plante ne vom bucura de o energie pozitivă care ne va schimba viața.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.