Levănțica este o plantă aromată utilizată cu succes pentru multe afecțiuni și pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. Aceasta este cel mai mult folosită în cosmetică, sub formă de uleiuri și tincturi cu acțiune dezinfectantă, calmantă și antiinflamatoare. Parfumul puternic al levănțelei este printre cele mai apreciate, fiind un ingredient prezent în multe dintre acestea.

Levănțica este perfectă și ca plantă decorativă. Florile acesteia au o culoare reconfortantă, de violet intens sau azuriu, pe care o puteți utiliza în amenajări rafinate ale casei dvs. Va împrospăta aerul cu o aromă delicată și deosebită, având și un efect calmant și liniștitor. Mirosul puternic alungă insectele, de aceea este foarte utilă pentru a îndepărta moliile din șifoniere sau din bucătărie.

O modalitate simplă de a vă bucura de florile de levănțică este să achiziționați ghivece deja plantate. Întreținerea levănțelei nu presupune un efort deosebit. Floarea nu este pretențioasă nici la calitatea solului, nici a apei. Nu trebuie udată în exces și este indicat să o așezați în locuri luminoase și însorite. Planta iubește soarele, prea multă umbră încetinindu-i dezvoltarea.

Puteți realiza amenajări foarte reușite cu ajutorul lavandei, fie că locuiți la casă sau la apartament. Planta este rezistentă și vă veți putea bucura de efectele și aspectul deosebit al acesteia tot parcursul anului. Balconul și ferestrele vor căpăta mai multă viață, levănțica fiind perfectă pentru a înviora o încăpere mohorâtă sau lipsită de culoare. Florile de levănțică aduc o notă de naturalețe, ajutându-vă să decorați într-un stil simplu, dar de efect orice încăpere, terasă sau grădină.levantica

Utilizările levănțelei în stare proaspătă sunt diverse și la îndemâna oricui. Aceasta poate fi consumată și sub formă de ceai sau în combinație cu iaurturi pentru tratarea balonărilor sau disconfortului abdominal. Un mod pentru a vă bucura de proprietățile sale este să o folosiți sub formă de ulei aromat atunci când faceți baie. Uleiul este simplu de obținut, prin adăugarea unei cantități de flori zdrobite într-un recipient de sticlă, peste care adăugați ulei de măsline sau de migdale. Dacă doriți o miasmă intensă puteți adăuga cât mai multe flori. După o lună strecurați și veți obține un ulei pe care îl puteți întrebuința un an întreg dacă îl țineți într-un loc întunecos și răcoros.

Levănțica este o alegere excelentă ca plantă decorativă, fiind simplu de întreținut și având o multitudine de posibilități de întrebuințare. Reprezintă, de asemenea și o sugestie de cadou foarte potrivită cu care puteți impresiona pe oricine, fie simplă într-un ghiveci, în combinație într-un buchet de flori sau ca ulei aromat!

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Levantica-1024x640.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Levantica-150x150.jpggardencityPlante aromaticelevantica,parfum,plante decorative,plante medicinale,sistem imunitarLevănțica este o plantă aromată utilizată cu succes pentru multe afecțiuni și pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. Aceasta este cel mai mult folosită în cosmetică, sub formă de uleiuri și tincturi cu acțiune dezinfectantă, calmantă și antiinflamatoare. Parfumul puternic al levănțelei este printre cele...Magazin online de plante și ghivece