Liliacul de grădină este un arbust foarte îndrăgit pentru florile parfumate și colorate. Cele mai comune soiuri de liliac plantate la noi sunt cele cu flori albe sau violete. Liliacul se plantează de regulă în punctele cele mai însorite ale grădinilor, lângă un perete sau un gard. Tufa de liliac are nevoie de tăieri regulate an de an, la începutul primăverii, înainte de a da florile. Astfel putem ajusta dimensiunile liliacului pentru ca acesta să nu se lemnifice prea tare și să nu crească prea înalt.

Plantarea liliacului poate fi mai dificilă, deoarece acesta nu se prinde cu ușurință. Este nevoie de puțină perseverență, însă odată ce s-a prins putem fi siguri că va rezista cu brio. Liliacul are nevoie de udări dese, în special în perioada după ce a fost sădit. Plantarea este cel mai bine să fie realizată primăvara devreme, pentru ca până la iarnă acesta să aibe forța necesară de a rezista frigului. Pe perioada verii est bine să îi administrăm apă mai ales dacă dă semne de uscare.SYRINGA VULG ANTOINE BUCHNER C15L LILIAC

 

Tăierea ramurilor uscate este foarte importantă pentru îngrijirea propice a liliacului. Tăierile se efectuează fie spre toamnă, după ce florile s-au uscat, fie primăvara devreme. De multe ori este recomandat să se efectueze tăieri de două ori pe an, chiar dacă înseamnă diminuarea inflorescenței. Astfel ne asigurăm că liliacul va prospera an de an și nu se va usca prea curând.

Înflorirea liliacului este asociată cu începerea oficială a primăverii. Liliacul este ideal pentru decorarea grădinilor, având un parfum îmbietor, cu efecte calmante.

 

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Liliac-1024x536.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Liliac-150x150.jpggardencityFloriflori,liliac,parfumLiliacul de grădină este un arbust foarte îndrăgit pentru florile parfumate și colorate. Cele mai comune soiuri de liliac plantate la noi sunt cele cu flori albe sau violete. Liliacul se plantează de regulă în punctele cele mai însorite ale grădinilor, lângă un perete sau un gard. Tufa de liliac are...Magazin online de plante și ghivece