Magnolia este un arbust cu flori încântătoare, parfumate și colorate în nuanțe delicate de alb, roz sau violaceu. Putem sădi magnolia în curtea noastră, iar dacă ținem cont de câteva indicații privind plantarea, ne vom putea delecta cu frumoasele flori foarte multă vreme. Magnolia este un arbust peren cu frunze căzătoare și se adaptează cu ușurință mediului și climatului de la noi din țară.

Magnolia se prinde cel mai bine dacă este plantată primăvara. Planta trebuie să fie tânără și să aibe între 45 și 120 de cm înălțime.  Pentru sădire este necesar să facem o groapă potrivită, dar nu foarte adâncă în pământ, în care magnolia să aibe suficient spațiu pentru a se extinde. Trebuie avut grijă când scoatem rădăcinile magnoliei din ghiveci pentru a nu le rupe. Rădăcinile acesteia se refac cu greutate și afectează creșterea și dezvoltarea ulterioară a plantei dacă sunt lezate.magnolii

Magnolia are nevoie de un sol lutos și ușor drenabil. Este bine ca în gropa în care vrem să plantăm magnolia să adăugăm rumeguș, scoarță de copac, îngrășământ de frunze, care asigură drenarea adecvată a apei. Locul cel mai potrivit pentru a fi plantată este lângă casă, unde să fie ferită de vânt.

Odată ce a prinde rădăcini, magnolia nu mai are nevoie de îngrjiri speciale. Este chiar recomandat să fie lăsată să crească până la înălțimea maximă și să nu fie deranjată. Tăierile și toaletările nu sunt neapărat necesare, decât dacă dorim să scurtăm din dimensiunile coroanei. În acest caz se taie doar ramurile pe care cresc florile. Magnolia poate crește până la dimensiunile unui copac și înflorește în fiecare an în perioada verii.

 

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Magnolia.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Magnolia-150x150.jpggardencityArbustiFloriarbusti,flori,magnolii,parfumMagnolia este un arbust cu flori încântătoare, parfumate și colorate în nuanțe delicate de alb, roz sau violaceu. Putem sădi magnolia în curtea noastră, iar dacă ținem cont de câteva indicații privind plantarea, ne vom putea delecta cu frumoasele flori foarte multă vreme. Magnolia este un arbust peren cu frunze...Magazin online de plante și ghivece