Astăzi vorbim despre o frumoasă plantă cu flori, margareta africană sau Osteospermum, care vă va încânta privirea oriunde ați decide să o plantați, atât la interior în ghivece, cât și la exterior în grădină. Este o plantă colorată care iubește lumina Soarelui. Mulți o consideră o rudă îndepărtată cu floarea-soarelui, în timp ce alții remarcă asemănarea margaretele Crysanthemum, lucru care îi și aduce denumirea de margareta africană.

Margareta africană

Margareta africană provine din familia Asteraceae, și s-a dezvoltat în aproximativ cincizeci de specii în sudul Africii. Este o plantă cu aspect de tufă care nu are o creștere spectaculoasă, înălțimea maximă fiind de 30 de centimetri. Se remarcă însă prin florile viguroase, extrem de decorative, cu petale viu colorate care înconjoară ochiul central al plantei. Acesta din urmă contrastează cu petalele având o nuanţă închisă. În ceea ce privește frunzele acestea sunt de mici dimensiuni, cu formă lanceolată, și au o nuanță de verde strălucitor.

Margareta africană plantată în grădină

După cum am spus, ele pot fi plantate atât la interior cât și la exterior. Important este să aibă parte de soare, temperatură potrivită și un solul fertil, afînat, bine drenat, cu un ph cuprins între 5,5 și 6,3. Planta are nevoie de îngrășământ pentru plante cu flori de 2-3 ori pe lună. Dacă o tratați așa cum are nevoie veți observa că numărul și mărimea florilor va crește. Udarea trebuie făcută atunci când pământul este uscat, deoarece apa în exces poate cauza putrezirea rădăcinilor.

Osteospermum

Margareta africană iubește atât de tare soarele încât atunci când avem parte de câteva zile închise ea se închide, revenind însă la strălucirea inițială când astrul ceresc își face din nou apariția. Printre speciile de Osteospermum găsim și specii mai rezistente care ar putea să treacă peste ierni blânde dacă sunt protejate cum trebuie cu un strat gros de frunze sau compost.

Planta înflorește în perioada călduroasă a anului începând din aprilie sau mai. S-a observat că înflorirea se petrece după perioade mai ploioase și nopți mai reci. Diferența de temperatură dintre nopțile reci și zilele însorite stimulează înflorirea plantei.

Margareta africană - plantă cu flori

Deși iubește lumina soarelui si prefera zonele libere, aerisite margareta africană trebuie ferită de curenții foarte puternici de aer. Vă recomandăm ca plantarea în exterior să se facă pe zonele de grădină ferite de vînt. Dacă în schimb o preferați ca plantă de ghiveci, o veți așeza undeva la geam unde să primească suficientă lumină și periodic aerisire. În ghiveci vă veți bucura de o singură plantă cu multiple tije florale. Pentru mărirea producției de flori se recomandă ciupirea vârfurilor.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/12/Margareta-africană.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/12/Margareta-africană-150x150.jpgIleanaPlante de gradinaplanta de apartament,plante cu floriAstăzi vorbim despre o frumoasă plantă cu flori, margareta africană sau Osteospermum, care vă va încânta privirea oriunde ați decide să o plantați, atât la interior în ghivece, cât și la exterior în grădină. Este o plantă colorată care iubește lumina Soarelui. Mulți o consideră o rudă îndepărtată cu...Magazin online de plante și ghivece