CityGarden vă propune scoarță de pin de cea mai bună calitate care vă va ajuta să schimbați total look-ul grădinii dumneavoastră. Cu siguranță ați observat în reviste sau pe internet acele minunate spații verzi completate de această scoarță la baza plantelor. Ea are un rol important în peisagistică, dar îndeplinește și rolul de mulci. Scoarța aplicată pe sol are rolul de a păstra umiditatea și de a împiedica creșterea buruienilor.

Scoarța de pin

Specialiștii au confirmat că acest strat protector de scoarță de pin nu numai că acoperă solul într-un mod plăcut ci și asigură substanțe nutritive, care se obțin în urma descompunerii. Așadar, trebuie să optați pentru acest strat organic pentru a favoriza dezvoltarea plantelor într-un mod sănătos. Planta vă va mulțumi deoarece va avea tot timpul umiditate și va avea rădăcinile protejate de temperaturi scăzute.

CityGarden vă îndeamnă să utilizați scoarță de pin pentru mulcire, această operațiune fiind una preluată din ciclul natural al vieții plantelor. Știm cu toții că solul este întodeauna acoperit de frunze și alte resturi vegetale, strat care are rol protector. Optând pentru scoarță naturală de pin veți preveni infiltrațiile și veți împiedica pătrunderea luminii, lucru care ar favoriza dezvoltarea buruienilor. Scoarța adaugă aluminiu în sol, facilitând creșterea frunzelor.

Scoarța de pin se remarcă prin greutatea redusă care o face ușor de transportat și așezat. Atunci când doriți să așezați scoarța pe sol trebuie să cunoașteți exact care va fi grosimea stratului de mulci. Este un material uscat, poros și permeabil la aer. Există și mulci suculent care se va depune într-un strat subțire, pentru a se putea descompune și pentru a nu face mucegai care să afecteze plantele.

scoarta de pin decorativa

Un alt rol al scoarței căruia nu i se acordă foarte mare atenție este acela de protecție împotriva bolilor. Când are loc udarea plantelor, stropii de apă care lovesc pământul aruncă particule de sol infectat în lateral care pot ajunge la plantă. Scoarța de pin nu permite împroșcarea, fapt care va împiedica răspândirea bolilor fungice.

Mulcire cu scoarță de pin

Alegeți un mulci organic care se așează extrem de facil pe sol și care imediat va începe să protejeze planta dar să o și hrănească prin descompunere. Micile particule desprinse se transformă în îngrășământ natural de înaltă calitate. Iată de ce vă recomandăm să o utilizați chiar și în ghivece sau jardiniere. Ea are o rezistență mai mare de-a lungul timpului, deci va proteja pentru o lungă perioadă. De asemenea, comparând din punct de vedere estetic cu altă tocătură de lemn veți observa că scoarța de pin își va menține culoarea naturală mult mai mult timp.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2020/02/Scoarta-1024x1024.jpeghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2020/02/Scoarta-150x150.jpegIleanaAmenajari gradinimulcire,scoartaCityGarden vă propune scoarță de pin de cea mai bună calitate care vă va ajuta să schimbați total look-ul grădinii dumneavoastră. Cu siguranță ați observat în reviste sau pe internet acele minunate spații verzi completate de această scoarță la baza plantelor. Ea are un rol important în peisagistică, dar...Magazin online de plante și ghivece