Toamna a sosit deja de aproape o lună de zile! Ce facem pentru grădina noastră, acum în prag de octombrie? În acest articol vă oferim câteva sfaturi care să vă ajute să pregătiți grădina pentru primăvară.

Lucrări de grădină în octombrie

Bineînțeles, primul lucru de care are nevoie grădina ta este să o curățăm. Este momentul propice să îndepărtezi frunzele căzute, buruienile, plantele uscate, sau pe cele care nu mai dau rod. Nu uita să tai ramurile uscate ale copacilor sau să tunzi arbuștii decorativi. Tot în octombrie poți săpa solul pregătindu-l pentru straturile viitoare de plante, legume, pomi fructiferi sau flori.

Curățare grădină în octombrie

În octombrie se plantează pomii fructiferi, dacă doriți să populați grădina cu puieți. Pomi fructiferi precum meri, peri, cireşi, piersici, caişi, pruni, nuci sau aluni vor crește rapid și îți vor bucura familia cu roadele lor. Tot acum, puteți planta printre aceștia, trandafiri minunați. Dacă aveți deja pomi fructiferi din alți ani, trebuie să îndepărtați fructele bolnave de pe ramurile acestora și chiar de pe pământul care-i înconjoară. Aceste fructe sunt purtătoare de infecții care pot influența dezvoltarea pomilor.

Plantare pomi fructiferi

Tot în privința pomilor fructiferi, vom avea grijă să-i protejăm de omizi aplicând pe trunchiuri benzi cu lipici. Dacă aveți plasă de protecție în jurul lor o veți îndepărta pentru a permite păsărilor să prindă paraziții.

În această lună vom avea grijă și de grădina de flori. Acum este momentul să aduni seminţele de la plantele preferate din grădină, pentru a le păstra pentru primăvară. Nu uita să muți ghivecele cu flori aflate încă în putere, la adăpost. În ceea ce privește plantele care nu pot fi mutate la interior, vom avea grijă să le protejăm cu o folie anti-îngheț.

De asemenea, tot acum, se planteaza bulbii pentru florile de primăvară precum lalelele, zambilele, brândușele, freziile sau narcisele. Luna octombrie este și perioada ideală pentru plantarea curpenului, arbuștilor și a gardurilor vii.

Plantare flori toamna

Dacă o mare parte din grădină este acoperită cu gazon, vei începe să aduni constant frunzele căzute pe acesta pentru a permite luminii să ajungă la iarbă. În luna octombrie vom face ultima tundere înainte de iarnă. Nu vom uita să-i facem o aerisire. Operațiunea se face cu o greblă, îndepărtând resturile și reparând bucățile de pământ cu gazon degradat. În rest, vom lăsa ploile de toamnă să-și facă treaba.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/09/shutterstock_282600887.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/09/shutterstock_282600887-150x150.jpgIleanaAmenajari gradiniamenajare gradina,lucrari de toamnaToamna a sosit deja de aproape o lună de zile! Ce facem pentru grădina noastră, acum în prag de octombrie? În acest articol vă oferim câteva sfaturi care să vă ajute să pregătiți grădina pentru primăvară. Bineînțeles, primul lucru de care are nevoie grădina ta este să o curățăm. Este momentul propice să...Magazin online de plante și ghivece