Cu totii ne dorim un gazon minunat care sa ne rasfete talpile toata vara. Putini sunt cei care stiu insa ca pentru un rezultat conform asteptarilor iarba are nevoie de o ingrijire atenta. Am scris deja despre tunderea si udarea gazonului la perioade constante. Astazi ne ocupam de scarificare, un al proces important pentru mentinerea sanatatii ierbii. Si va recomandam un scarificator excelent, simplu de utilizat si la un pret competitiv.

Asadar, scarificarea se face primavara si toamna, constand in eliminarea resturilor vegetale din gazon. Pe indelete, aparatul de scarificare strange de la baza firelor de iarba materialul descompus, format din resturi de iarba taiata sau frunze moarte. Un scarificator de gazon taie prin sol si ajuta la eliminarea muschilor, butasilor si buruienilor, dar indeparteaza si pietre. Scarificarea ajuta si la aerarea ierbii, insanatosind gazonul si prelungindu-i durata de viata. Prin scarificare se imbunatateste patrunderea aerului si a apei spre radacina ierbii.

Scarificator UR-M3 de la Wolf Garten

Aici, la CityGarden, va recomandam scarificatorul manual UR-M3 de la Wolf Garten pentru suprafete cu gazon de dimensiuni mici si medii. Cutitele speciale ale acestui scarificator nu necesita ascutire. El va va deservi pentru perioade indelungate, procesul fiind unul extrem de facil gratie rotilor care ajuta la rularea usoara. Veti face o simpla plimbare pe gazon cu UR-M3 acoperind toata suprafata in doar cateva minute. Aparatul are o latime de lucru de 30 cm.

SCARIFICATOR CU ROTI UR-M3

Scarificatorul UR-M3 de la Wolf Garten este un aparat eficient care va elimina muschii si buruienile cu tot cu radacini. Efectele utilizării scarificatorului se vor face simtite rapid. Ele vor indeparta resturile care sufocau iarba si nu lasau apa sa se infiltreze catre radacina. Astfel nu veti mai avea parte de balti pe gazon, iar umiditatea va fi mai scazuta nemaiincurajand formarea de muschi daunator.

Scarificator manual pentru gazon

Este recomandat ca, inainte de a incepe procesul de scarificare, sa utilizati un ierbicid contra muschilor. Acesta va ucide muschii si va face facila indepartarea lor cu ajutorul scarificatorului, dupa ce in prealabil veti tunde iarba la o inaltime scazuta. Veti uda apoi gazonul inainte de ultimul proces. Scarificarea se face intr-o zi insorita cand iarba este uscata pentru a evita smulgerea ierbii sanatoase. Se trece cu aparatul peste gazon de cateva ori dand ocazia cutitelor scarificatorului sa perie bine solul din toata zona cu gazon. Urmeaza semanarea cu seminte de gazon in zonele mai golase. Dupa scarificare gazonul are nevoie de caldura soarelui si trebuie udat bine. Gazonul isi va reveni si va arata excelent in aproximativ o saptamana.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/05/Scarificator-UR-M3-1024x1024.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/05/Scarificator-UR-M3-150x150.jpgIleanaAmenajari gradinigazon,ingrijire gazon,scarificareCu totii ne dorim un gazon minunat care sa ne rasfete talpile toata vara. Putini sunt cei care stiu insa ca pentru un rezultat conform asteptarilor iarba are nevoie de o ingrijire atenta. Am scris deja despre tunderea si udarea gazonului la perioade constante. Astazi ne ocupam de scarificare,...Magazin online de plante și ghivece