Avantajele utilizării plantelor de birou

Alegerea plantei de birou potrivite

Exemple de  plante de birou

În acest articol va vom prezenta o parte din plantele ideale pentru birouri, ce avantaje imediate va aduc acestea si care sunt factorii in functie de care trebuie sa le alegeti. Veti afla care sunt calitatile care le recomanda si de ce este imperios necesar sa aveti cel putin o planta in biroul dumneavoastra.

Avantajele utilizării plantelor de birou

Decorarea biroului cu plante de ornamentale care îți va schimba în totalitate starea de spirit! Acestea își vor exercita efecte benefice de purificare a aerului, asigurându-ți o putere de concentrare mai mare și o stare generală de bine.

Nu numai că inspiră persoana din birou datorită coloritului spectaculos al florilor si frunzelor exprimând delicatețe, personalitate și eleganță dar reușesc să îmbunătățească calitatea vieții cu puterea lor invizibilă dată de purificarea aerului și eliminarea poluanților și a toxinelor.Plante mari de birou

Soluțiile de igienizare sau odorizantele folosite pentru birouri pot da aerului un grad ridicat de toxicitate. Alegând câteva plante de interior vă asigurați că acestea absorb dioxidul de carbon si elibereaza in aer oxigenul atât de necesar vieții. Cu ajutorul lor scapam de chimicale periculoase din mediul interior, asa cum este formadelhida, un vapor care poate cauza probleme respiratorii si neurologice, precum si mai multe tipuri de cancer.

Plantele de birou vă influențează starea generală într-un mod incredibil. Efectele imediate sunt reducerea stresului, mărirea dozei de optimism, inducerea calmului și a liniștii în viața de birou. S-a demonstrat că cei care lucrează în prezența plantelor au rezultate mai bune decât cei care stau închiși într-un spațiu monoton.

Plante de birou

Reduc cantitatea de dioxid de carbon din birou

Odată cu introducerea lor în birou se va îmbunătăți calitatea aerului rezultând contracararea efectelor negative ale poluării aerului domestic precum durerile de cap, senzațiile de amețeală, greutatea de a respira. Aerul curat va scădea frecvența durerilor de cap cauzate de respirarea unui aer închis, stătut.

Plante de birou

Creierul lucrează mai eficient

O plantă prezentă în zona de lucru va diminua intensitatea efortului mental depus. Calitatea crescută a aerului expirat dar și frumusețea naturală a unei plante vă  vor încărca bateriile și vor crește puterea de concentrare și a motivației eliberând creierul de stresul acumulat și acordăndu-i momente de pauză binemeritate. Plantele cu flori din birouri vor ajuta generarea de idei noi și la îmbunătățirea capacității de a rezolva probleme.

Beneficii plante de birou

Plantele de birou îmbunătățesc sănătatea mentală

Dacă aveți momente în care vă simțiți deprimat, taciturn și fără chef de viață este momentul să faceți un simplu pas pentru a vă schimba starea mentală. Achiziționarea unor plante de birou care să vă încânte prin coloritul florilor sau frunzelor vă va inspira și vă va ridica moralul. Aceasta va da frumusețe și personalitate spațiului. Ele se comportă asemenea animalelor de companie reducând semnificativ stresul și îndemnănd persoanele din jur la zămbet și poftă de viață.

Plantele de birou previn declanșarea alergiilor

Expunerea timpurie la plantele de birou vă va ajuta să dezvoltați toleranță și imunitate la alergeni. Prezența lor funcționează precum o injecție pentru alergii, numai că reprezintă o alternativă naturală.Plante de birou mici

Plantele reglează nivelul de umiditate din birou

Trebuie să știți că umiditatea ridicată din mediul de lucru poate duce la apariția infectiilor fungice, în timp ce umiditatea scazută favorizează infectiile virale. Este demonstrat de studii, nivelul umidității din interiorul casei trebuie să se situeze peste valoarea de 40 %, altfel pot apărea o serie de probleme de sănătate. Aerul uscat poate fi combătut cu ajutorul unui umidificator, însă asta presupune costuri suplimentare, plus că nu veți obține seria de beneficii pe care o aduce prezența unei plante, un adevărat umidificator natural. Plantete de ghiveci se vor ocupa de toate problemele fără a solicita nimic în schimb.

Plante de birou

Alegerea plantei de birou potrivite

Exista cateva detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o planta pentru birou. Tipul acesteia va fi influentat de locul in care urmeaza sa asezi planta, spatiul necesar dezvoltarii acesteia, lumina din camera, timpul acordat ingrijirii acesteia, buget.

Spațiul ocupat de o plantă de birou

Inainte sa achizitionezi o planta de birou vom evalua spatiul care ii va fi alocat. Aceasta are nevoie de lumina si caldura asa ca este preferat un loc in apropierea ferestrelor. In functie de dimensiunea biroului putem opta pentru plante mari in ghivece generoase, daca biroul dumneavoastra o permite, sau, dimpotriva, unele mici pe care sa le asezam pe pervaz sau chiar pe birou, in cazul spatiilor de lucru mai mici.Plante de birou in ghiveci Lechuza

Exista, de asemenea, plante de birou care cresc bine si la umbra si in semiumbra sau chiar in apropierea luminii fluorescente. Asadar, pozitionarea in apropierea ferestrei nu este primordiala.

Planta are nevoie de spatiu atat pe verticala cat si pe orizontala pentru a se putea dezvolta in voie. Evitati sa pozitionati planta in zonele in care depozitati actele sau printre imprimante, laptopuri, calculatoare, pixuri si alte dosare. De asemenea evitati masuta unde serviti cafeaua.

Lumina din birou

Am amintit deja cat de importanta este lumina in dezvoltarea unei plante. Asadar, este imperios necesar sa stim ca avem lumina in birou si care este intervalul in care lumina solara patrunde in acesta. Astfel vom stii cu exactitate ce tip de planta se potriveste biroului nostru.

Pentru un birou fara ferestre vom alege o planta care poate creste armonios langa o sursa de lumina artificala.

Îngrijirea plantei de birou

Atunci când alegei tipul de planta pentru birou trebuie neaparat sa ti cont si de nevoile acesteia de ingrijire. De ce? Deoarece la birou nu o sa ai mult timp pentru aceasta activitate. Alegand o planta cu nevoi minime de ingrijire iti vei putea indeplini sarcinile mai usor. Cel mai simplu este sa achizitionati ghivece inteligente Lechuza care sa se ocupe singure de planta.Plante de birou in ghivece Lechuza

Buget

Un alt aspect important este bugetul. Daca aveti un birou mai mare veti avea nevoie de mai multe ghivece cu plante care sa schimbe modul in care acesta arata. Unele plante mai mari pot avea un pret ridicat, de aceea banii pe care esti dispus sa ii cheltuiesti vor influenta tipul de plante alese. Bugetul trebuie sa ia in considerare nu numai pretul achizitionarii plantei ci si pe cel al ingrijirii acesteia pe termen lung.

Ghivece Lechuza

Bineinteles, pe langa plantele minunate care sa va lumineze ziua trebuie sa achzitionati si cateva ghivece de ultima generatie de la Lechuza. Aceste ghivece inteligente vor avea grija ca planta aleasa sa fie mereu udata si intretinuta. Ghivecele Lechuza sunt deosebit de practice. Fie ca sunteti plecat intr-o delegatie pentru mai multe zile sau pur si simplu plecati in concediu, Lechuza are grija de plantele dumneavoastra.Ghivece Lechuza cu plante de birou

Exemple de  plante de birou

In randurile care urmeaza va prezentam cateva exemple de combinatii intre plante si flori care sa inveseleasca orice birou:

Planta Flamingo (Anthurium) în ghiveci Puro Lechuza

Ghiveciul LECHUZA PURO arata minunat in orice birou gratie designului aparte. El va avea grija de plantele gazduite timp de pâna la 12 saptamâni, si le va oferi necesarul de apa si de substante nutritive de care au nevoie pentru o crestere optima. Ghiveciul LECHUZA PURO are un stil elegant, potrivindu-se perfect atmosferei de la birou.

anthurium

Planta Flamingo (Anthurium) este o planta tropicala care provine din America de Sud. Este o alegere excelenta pentru a infrumuseta biroul deoarece are un aspect extrem de frumos. Planta Flamingo are forma de tufa si se remarca prin florile fara miros si frunzele carnoase si ascutite de un verde lucios. Ea poate atinge 80 de centimetri inaltime si infloreste pe toata perioada anului. Un alt imbold pentru alegerea unei plante flamingo pentru birou este acela ca se ingrijeste foarte usor. In biroul dumneavoastra ea va avea spatiu suficient, caldura, lumina si apa pentru a se dezvolta in voie. Planta Flamingo (Anthurium) va ajuta in purificarea aerului din camera ajutandu-va sa ganditi mai rapid si sa eliminati migrenele neplacute.

Bonsai in ghiveci Lechuza Delta

Bonsaiul reprezinta o alegere excelenta atunci cand doriti o planta cu personalitate pentru biroul dumneavoastra. Acesta asigura feng shui-ul locatiei si va impresiona prin statura sa impozanta. Bonsaiul face o pereche excelenta cu ghiveciul LECHUZA DELTA cu sistem practic de auto-irigare a pământului.

Bonsai Lechuza Delta

Ghiveciul Delta are o atitudine nobila si convinge privitorul printr-un limbaj modern-clasic al formelor. DELTA este vopsit cu lac de calitate superioară și este recomandat în mod deosebit pentru utilizarea în spațiile interioare. Este un ghiveci ideal pentru pervazurile înguste de ferestre dar si pentru marginea biroului.

Bonsaiul este o planta extrem de frumoasa care se poate modela usor dupa dorinta posesorului. Aceasta activitate va poate ajuta sa scapati de stres si sa fiti mai productiv in munca.

Majesty Palm in ghiveci Lechuza Cubico

Pentru birouri de dimensiuni mai mari puteti opta pentru o planta Majesty Palm intr-un ghiveci Lechuza Cubico. Cele doua fac o echipa plina de eleganta infrumusetand orice colt in care sunt postate. Alegeti ghiveciul Lechuza Cubico cu sistem practic de auto-irigare „Made in Germany“ care va uda singur floarea luandu-va astfel o grija de pe cap.

majesty-palm-ghiveci-cubico

Ghivecele Lechuza Cubico au un design modern fiind confectionate din plastic acoperit cu o vopsea de inalta calitate care-i confera un aspect deosebit. Are avantajul de a combina eleganța și atractivitatea cu ușurința în utilizare și îngrijire. Gama larga de dimensiuni, culori si accesorii face din CUBICO ghiveciul perfect pentru orice spațiu.

Majesty Palm este o plantă derivată din palmier care ușor de îngrijit și care poate fi ținută în interior fără nicio problemă. Majesty Palm cucereste prin aspectul sau tropical incadrându-se în orice de lbirou. Frunzele sale cu aspect delicat par a fi exact ceea ce medicul a comandat ori de câte ori căutați o plantă de textură.

Spre deosebire de cele mai multe specii ce provin din palmier, pe care le considerăm tolerante la secetă, acest tip de plantă nativă din zona umedă a Madagascarului iubește apa. Indiferent de locul în care creșteți, păstrați-l bine udat. De acest lucru se va ocupa îndeaproape ghiveciul Lechuza Cubico. Este o planta care poate fi depozitata in locuri mai umbrite lucru care il face sa fie facil de îngrijit.

Orhidee in ghiveci Lechuza Maxi Cubi

Nimic nu se poate compara cu frumusetea unei orhidee minione intr-un ghiveci la fel de spectaculos, Lechuza Maxi Cubi. Acesta este prevazut cu sistem practic de auto-irigare a pământului avand grija ca orhideei sa nu-i lipseasca nimic. Datorită utilizării materialelor plastice robuste, de calitate superioară – rezistente la intemperii împotriva razelor UV și înghețului – vă puteți bucura timp îndelungat de produsele Lechuza, ghivece inteligente care domina piata.

Ghivecele nobile Maxi Cubi se incadreaza perfect in orice stil de amenajare convingand orivitorii printr-un limbaj modern-clasic al formelor. Toate ghivecele Lechuza sunt vopsite cu lac de calitate superioară și sunt astfel recomandate în mod deosebit pentru utilizarea în spațiile interioare.

Ghveciul MAXI CUBI este confectionat din plastic acoperit cu o vopsea de inalta calitate avind o sectiune patrata cu latura de 14 cm si o înălțime de 26 cm.

Orhideea este recunoscută ca o floare specială, destinată în deosebi nobililor. Deoarece multă vreme înmulțirea și creșterea orhideelor era considerată greu de realizat, de această floare surprinzătoare se bucurau doar cei ce-și permiteau. Astăzi, datorită tehnicilor și înțelegerii mai bune a modului de îngrijire a plantei, orhideea este disponibilă oricui. Este perfectă ca plantă de birou, deoarece rezistă foarte multă vreme, are nevoie de câteva condiții ușor de îndeplinit pentru a înflori și va fi cel mai frumos obiect de decor din orice încăpere.

Lumina este primul factor important de care trebuie să ținem cont. Orhideea are nevoie de lumină, de preferință solară, însă nu lumină directă. Dacă este expusă la soare, vom putea observa pete negre pe suprafața frunzelor și îngălbenirea acestora. De asemenea, dacă frunzele sunt de culoare verde închis înseamnă că floarea nu beneficiază de suficientă lumină. Un indicator al aportului optim de lumină îl reprezintă culoarea verde deschis a frunzelor.

Apa și umiditatea joacă roluri cruciale în privința dezvoltării plantei de orhidee. Orhideea va fi udată de ghiveciul Maxi Cubi cu apă la temperatura camerei, și nu sub 10 grade celsius, deoarece altfel am risca degradarea florii. Temperatura ambientală este bine să varieze, acest lucru contribuind la stimularea înfloririi regulate. Pentru aceasta putem pune floarea lângă un pervaz sau undeva unde se produc variații termice.

Limba Soacrei (Sansevieria Laurentii) in ghiveci Lechuza Cubico Alto

Spre deosebire de ghivecele prezentate mai sus LECHUZA CUBICO ALTO  este un ghiveci mai inalt cu secțiunea pătrată. Este un ghiveci de o eleganta desavarsita care se va ocupa singur de planta pe care o gazduiete. Acest lucru se datoarea sistemului de irigare din componenta, un sistem original care asigură plantei necesarul de apă și substanțe nutritive de care are nevoie pentru o creștere optimă pe o perioadă de până la 12 săptămâni.

Lechuza-cubico-alto-cu-limba-soacrei

Limba Soacrei (Sansevieria Laurentii) este o planta cu aspect de tufa, cu frunzele foarte ascutite, precum niste sabii. Coloritul frunzelor este unul cu aspect de marmura, in nuante de galben si verde. Limba Soacrei este o planta suculenta care se potriveste la interior deoarece nu suporta temperaturile mici. Sansevieria, planta originara din regiunile uscate din Africa, face si flori, care raspandesc un parfum suav. Acest lucru se intampla insa destul de rar, mai ales in cazul plantelor crescute in apartamente.

Limba soacrei se poate intretine foarte usor. Are nevoie de lumina si apa, ea dezvoltandu-se foarte rapid si frumos. Printre calitatile sale amintim capacitatea de a purifica aerul din interiorul biroului absorbind diverse substante toxice ce ne pot afecta sanatatea.

Crinul Pacii (Spathiphyllum Sweet Lauretta) in ghiveci Lechuza Cubico

Crinul pacii este o planta tropicala de interior pe care v-o recomandam cu drag deoarece este foarte usor de crescut. Fiind nepretentioasa ea poate fi depozitata si in locuri iluminate mai slab. Crinul pacii are frunzele mereu verzi, cu un aspect cerat si face flori minunate care simbolizeaza puritatea, inocenta si pacea, de aceea este recomandat ca floare de birou. Ea se va ingriji de calitatea aerului eliminand oxigen in locul dioxidului de carbon pe care il preia. Cei care isi mobileaza biroul cu aceasta floare vor reusi sa ramana tot timpul concentrati asupra sarcinilor de indeplinit.

Lechuza cubico cu flori de birou - crinul pacii

Alegeti sa puneti in evidenta frumusetea acestui crin plantandu-l intr-un ghiveci inteligent Lechuza Cubico. Ghivecele producatorului german sunt disponibile intr-o gama larga de forme, marimi si culori, gata sa satisfaca toate gusturile. Ghivecele Lechuza sunt confectionate din plastic de cea mai buna calitate fiind extrem de rezistente. Lechuza a impletit excelent designul si functionalitatea realizand produse de ultima generatie care sa ajute plantele sa se dezvolte frumos si sanatos.s

 

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2018/08/Ghivece-Lechuza-cu-plante-de-birou.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2018/08/Ghivece-Lechuza-cu-plante-de-birou-150x150.jpgIleanaPlante decorativeflori birou,ghivece lechuza,plante birou,plante de interiorAvantajele utilizării plantelor de birou Reduc cantitatea de dioxid de carbon din birou Creierul lucrează mai eficient Plantele de birou îmbunătățesc sănătatea mentală Plantele de birou previn declanșarea alergiilor Plantele reglează nivelul de umiditate din birou Alegerea plantei de birou potrivite Spațiul ocupat de o plantă de birou Lumina din...Magazin online de plante și ghivece