Nu încape îndoială că plantele de apartament sunt o prezență atrăgătoare la interior! Dar știați și că tot ele sunt cele care ne fac să ne bucurăm de un spațiu mai curat, mai relaxant?! Acest lucru se datorează proprietăților lor curative, cele care își fac simțită prezența printr-un sentiment de ușurare pentru utilizator. Un apartament cu plante este întotdeauna plin de pace şi linişte.

Plantele de apartament

Indiferent că vă plac plantele decorative prin frunze, cu verdele lor liniștitor, sau că vă atrag cele cu flori colorate și al lor parfum îmbătător, un apartament prinde viață prin simpla lor prezență. Odată cu implementarea acestor prieteni vom simți cum starea noastră de spirit se inbunătățește. Vom găti, ne vom juca, vom râde înconjurați de plante de apartament deosebite care înmiresmează locuința în mod natural. Vom alerga printre plantele înalte verzi cele care schimbă ambientul mohorât dat de spaţiul mai mereu închis.

Ele sunt cele care se ocupă de purificarea aerului. Acest simplu proces este cel care are efecte la nivel mental, spiritual, psihologic. Datorită plantelor de apartament vom avea mintea mai aeristă și ne vom putea concentra mai bine. Activitatea noastră intelectuală are de câștigat iar rezultatele muncii vor veni mai rapid. Starea de satisfacție adusă de reușită are rol determinant asupra întregului organism. Plantele cresc așadar productivitatea şi rezistenţa la stres dar avantajele lor sunt nenumărate.

Am amintit că ele sunt cele care purifică aerul. Tocmai datorită acestui lucru ele ajută la reducerea SBS (Sick Building Syndrome), o boală care s-ar traduce în română drept “sindromul clădirilor bolnave”. Pe șleau, ele contribuie la înbunătățirea stării generale a locatarilor.

Un alt beneficiu este acela că schimbă orice loc în bine din punct de vedere vizual dar și auditiv. Specialștii au demonstrat că plantele de apartament reduc zgomotul și îi ajută pe utilizatori să se odihnească mai bine.

Pentru a putea profita de aceste beneficii este indicat să le acordăm atenția potrivită. Indiferent de anotimp vom avea gijă să avem plante sănătoase aigurându-ne că sunt așezate în locația potrivită, unde primesc suficientă lumină dar și că stau la o temperatură constantă. Dacă nu sunteți atenți la aceste detalii este posibil ca plantele de apartament mai sensibile vor reacționa negativ pierzându-și frunzele sau chiar murind. Plantele de interior trebuie udate coresăunzător cerințelor particulare și a perioadei anului în care ne aflăm.

Plante mari de birou

Au fost făcute teste care au demonstrat că nivelul de poluare al aerului este în cele mai multe cazuri mai ridicat în interiorul casei decât în afara clădirilor. Da, deși sună ciudat, chiar şi în oraşele mari, aglomerate, poluarea ajunge în interior și ne afectează sănătatea într-o proporție mai mare decât ne-am dori. Pentru a preîntâmpina problemele vă recomandăm cele mai bune filtre, cele naturale, plantele decorative de interior care vor purifica aerul și vor elimina gazele generate de echipamentele pe care le folosim, dar și compuşi organici volatili ce se degajă din materialele plastice, vopseluri, răşini, lacuri şi alte substanţe pe bază de petrol.

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2018/12/Lechuza-Cursivo-alb-2-1024x1024.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2018/12/Lechuza-Cursivo-alb-2-150x150.jpgIleanaPlante decorativeplante apartament,plante de interior,plante decorativeNu încape îndoială că plantele de apartament sunt o prezență atrăgătoare la interior! Dar știați și că tot ele sunt cele care ne fac să ne bucurăm de un spațiu mai curat, mai relaxant?! Acest lucru se datorează proprietăților lor curative, cele care își fac simțită prezența printr-un sentiment...Magazin online de plante și ghivece