Violetele sunt plante cu vegetatie si inflorire continua. Perioadele de maxima inflorire sunt: primavara (martie – mai) si toamna (august – octombrie). Sortimentul de cultivaruri este foarte bogat. Florile sunt foarte variat colorate (rosu, albastru, roz, alb, rosu-violet). LUMINA – planta este sensibila fata de lumina; soiurile cu frunze verde inchis, suporta o intensitate mai mare a luminii, iar cele cu frunze verde deschis vor primi numai o lumina difuza; TEMPERATURA – limitele de caldura sunt de 15 – 28 grade C; SUBSTRATUL – trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: porozitate, textura grosiera, pH – ul usor acid (6 – 6,5); UDARI – se fac cu apa calduta si numai atunci cand pamantul de la suprafata se usuca putin. Apa rece (sub 15 grade) provoaca pete albe pe frunze si putrezirea radacinilor. De asemenea, apa calcaroasa produce pete albicioase pe frunze.Apa se toarna in farfurie sau pe marginea ghiveciului, iar excesul din farfurie se indeparteaza; FERTILIZAREA – este absolut necesara de 2-3 ori pe luna; ALTE LUCRARI DE INGRIJIRE – suprimarea primelor flori care apar pe plantele tinere pentru a asigura o inflorire mai grupata; ciupirea mugurilor si eliminarea la o parte din frunze in vederea stimularii infloririi; umbrirea este absolut necesara din martie – aprilie, pana in septembrie.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Saintpaulia gemengd P12 H20 Violeta”