Rodiul este un arbore ce crește în special în zonele mediteraneene. Acest lucru înseamnă că este adaptat unui climat cald cu soare și apă abundente. Și dvs puteți încerca să plantați acest pom, dacă îi oferiți câteva îngrijiri speciale. Fructele acestuia sunt rodiile, recunoscute pentru multe dintre beneficiile pe care le aduc organismului uman.

Sădire

Pentru a cultiva rodiul este necesar fie să aveți un butaș de rodiu, fie să îl creați chiar dvs. Puteți obține planta din semințele de rodie. Trebuie să le puneți pe acestea la înmuiat timp de o zi, apoi va trebui să le plantați într-un ghiveci. Este indicat să sădiți planta în pământ cam pe la începutul iernii pentru ca primăvara să prindă deja rădăcini rezistente.

Butașul de rodiu se pune într-o groapă specială pentru acesta, într-un loc însorit, unde nu este umbrit. Pomul are nevoie de fertilizator care să îi ofere nutrienții necesari, cel puțin în perioada incipientă. Este posibil ca în condițiile climatului nostru rodirea să întârzie, însă dacă îi oferiți îngrijirile de rigoare va rodi negreșit.rodiu

Deoarece este un arbore ce prosperă în climat călduros, în timpul iernii va trebui să luați unele măsuri de protecție pentru acesta. Pentru a suporta înghețul este indicat să acoperiți rodiul, astfel acesta nu va avea de suferit și va putea fi roditor fără nici o problemă.

Rodiile sunt niște fructe cu adevărat speciale. De fapt, fructul consistă din semințe, acestea fiind cele care se consumă. Gustul acestora este dulce acrișor, fiind un ingredient ideal pentru băuturi, înghețate sau sosuri. Sunt pline de vitamine și antioxidanți, oferindu-vă vitalitate, capacitate de regenerare și ajută procesul anti-îmbătrânire al organismului.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.