Zilele trecute am primit o întrebare referitoare la rolul scoarței de pin pe care o avem disponibilă în diverse dimensiuni pe CityGarden.ro. Am decis că aici este cel mai indicat să dăm răspunsul tuturor celor care au dorit să cumpere scoarță de pin pentru a o utiliza în peisagistică, fie că vorbim de scoarță de pin la saci sau vrac.

Scoarță de pin

Scoarța de pin are rolul de mulci (provenit din termenul englezesc mulch). Este vorba de un strat de materie organică (scoarță, paie, frunze, resturi vegetale, rumeguș) care se aplică pe suprafața solului pentru a păstra umiditatea. Mulciul scade evaporarea dar are și rolul de a împiedica creșterea buruienilor. Beneficiile sale nu se opresc aici. Prin descompunere el asigură substanțe nutritive care favorizează dezvoltarea plantelor. Tot mulciul este cel care protejează rădăcina plantei de temperaturi scăzute.

Scoarță de pin în grădină

Așadar, scoarța de pin, pe lângă faptul că arată foarte bine așezată pe solul ce găzduiește plante, îndeplinește câteva sarcini foarte importante. Mulcirea previne infiltrațiile, împiedică pătrunderea luminii care ar favoriza dezvoltarea buruienilor. Această operațiune s-a preluat din natură. Acolo solul este acoperit de frunze și alte resturi vegetale. S-a constatat că acest strat are rol protector care aduce reale beneficii.

La CityGarden avem materiale pentru mulcire la prețuri competitive și disponibile în cantități suficiente. Scoarța de pin se remarcă prin greutatea redusă care o face ușor de transportat și așezat. Atunci când doriți să așezați scoarța pe sol trebuie să cunoașteți exact care va fi grosimea stratului de mulci. Este un material uscat, poros și permeabil la aer. Există și mulci suculent care se va depune într-un strat subțire, pentru a se putea descompune și pentru a nu face mucegai care să afecteze plantele.

Mulcire cu scoarță de pin

Utilizarea scoarței aduce numeroase beneficii atât pentru sol cât și pentru plantele pe care acesta le găzduiește. Pe perioada iernii acestea vor fi proteja de frig, iar vara va reține o cantitate de mai mare de apă protejând solul de razele puternice ale soarelui.

scoarta de pin decorativa

De obicei atunci când se udă plantele stropii de apă care lovesc pământul aruncă particule de sol infectat în lateral care pot ajunge la plantă. Scoarța nu mai permite acest lucru, fapt care va împiedica răspândirea bolilor fungice.

De ce scoarță de pin?

Scoarța de pin este un mulci organic disponibil în magazinele de specialitate care se așează extrem de facil pe sol și arată execelent. Poate fi, așadar, utilizată cu succes în amenajări peisagistice. Se poate achiziționa în mai multe dimensiuni și granulații. Grosimea stratului va fi dictată exact de granulație. Se utilizează în general un strat dublu față de dimensiunea cea mai mare din pachet. Pentru a înțelege exact, dacă veți decide să împrăștiați o scoarță cu granulație de 8 – 15 mm, vom avea nevoie ca grosimea stratului nostru de mulci să fie de 30 mm. Atât de simplu!

Trebuie să știți că, în timp, scoarta de copac se va descompune transformându-se într-un îngrășământ natural de înaltă calitate ținând cont de faptul că avem de-a face cu un produs 100% natural și ecologic (în procedeul de fabricație nu sunt folosite substanțe chimice).

Scoarță de pin pentru grădină

Alegeți acum scoarță de pin pentru mulcire. Pe lângă beneficiile amintite ea adaugă aluminiu în sol, facilitând creșterea frunzelor. Sănătatea plantelor este importantă de aceea vă oferim o scoarță de cea mai bună calitate cu un conținut scăzut de impurități. Scoarța de pin protejează rădăcinile și reduce numărul de buruieni din grădină. Ea poate fi însă utilizată și în ghivece sau jardiniere. Comparând scoața de pin cu alte tipuri de mulci, s-a constatat că acestea au o rezistență mai mare de-a lungul timpului, indiferent de dimensiunea la care au fost tăiate. Și din punct de vedere al designului aveți de câștigat. Scoarța de pin își va menține culoarea naturală mult mai mult timp decât cea a tocăturilor din lemn, care se schimbă în gri după numai un an de la utilizare.

Un alt avantaj al scoarței este fertilizarea și aportul ei de lungă durată. Materialul dă un aspect natural, sănătos fiind o alegere decorativă de efect. Pe lângă plante puteți profita de calitățile scoarței pentru a pava marginile aleilor din grădină, delimitarea rondourilor de flori, a straturilor sau chiar ca strat de protecție la locurile de joacă pentru copii.

Sperăm că v-am fost de ajutor și că ați înțeles pe deplin care este rolul și care sunt avantajele utilizării scoarței de pin. Aruncați o privire asupra scoarței din magazinul nostru online și utilizați-o pentru a vă proteja plantele!

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/08/Mulcire-cu-scoarță-pin-1024x681.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2019/08/Mulcire-cu-scoarță-pin-150x150.jpgIleanaAmenajari gradiniamenajare gradina,scoartaZilele trecute am primit o întrebare referitoare la rolul scoarței de pin pe care o avem disponibilă în diverse dimensiuni pe CityGarden.ro. Am decis că aici este cel mai indicat să dăm răspunsul tuturor celor care au dorit să cumpere scoarță de pin pentru a o utiliza în peisagistică,...Magazin online de plante și ghivece