Dacă doriți să aveți o grădină mai deosebită, care să conțină diverși arbuști fructiferi, atunci smochinul este ceea ce vă trebuie. Fructele acestuia sunt niște adevărate delicatese, pline de nutrienți și savoare.

Smochinul se pretează foarte bine pentru a fi cultivat și în zonele noastre climatice. Plantarea are loc primăvara, cât mai devreme, înaintea începerii vegetației, pentru ca planta să capete forță până la iarnă, când trebuie să reziste gerului. Este indicat să plantați smochinul în zone însorite, căci acesta preferă în mod categoric căldura și razele soarelui.

Întreținerea nu presupune aproape nimic deosebit. Tăierile nu sunt obligatorii, doar rărirea unor ramuri, dacă sunt prea dese. Puteți opera unele scurtări ale crengilor cu o treime din lungimea lor, dacă se consideră necesar.

Atenție! Udarea excesivă este dăunătoare plantei. Arbustul este obișnuit cu o climă uscată și călduroasă. Nu are nevoie, în mod normal, deloc de aplicarea apei. Cantitatea de apă de acre are nevoie într-un an întreg nu depășește 700 ml.

Fructele apar după 2-3 ani de la plantare. În timp arbustul va produce cantități satisfăcătoare, dacă are parte de o îngrijire pe măsură. Puteți utiliza și îngrășăminte organice pentru stimularea dezvoltării plantei.

 

Smochinele sunt adevărate pentru sănătatea noastră. Conțin cantități impresionante de minerale, în special calciu. Sunt considerate plante afrodisiace, aflându-se printre preferatele multor personaje celebre din istorie, precum Cleopatra. Le puteți consuma în stare proaspătă, gătite sau conservate. Gemurile și dulcețurile din smochine sunt un adevărat deliciu culinar. De asemene, fructele sunt ideale pentru tarte și prăjituri, pe care le veți adora cu siguranță.

Nu ezitați să plantați acest arbust în grădinile dvs, și veți avea parte neîndoielnic de plăcerea de a savura fructele zemoase și cărnoase!

 

 

 

https://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Smochine-1024x681.jpghttps://www.citygarden.ro/wp-content/uploads/2016/08/Smochine-150x150.jpggardencityPomi fructiferiarbusti,fructe,smochineDacă doriți să aveți o grădină mai deosebită, care să conțină diverși arbuști fructiferi, atunci smochinul este ceea ce vă trebuie. Fructele acestuia sunt niște adevărate delicatese, pline de nutrienți și savoare. Smochinul se pretează foarte bine pentru a fi cultivat și în zonele noastre climatice. Plantarea are loc primăvara,...Magazin online de plante și ghivece